forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Apr 30, 2026 5:14 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 432 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 29  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: tehnica fotografica
MesajScris: Dum Mar 22, 2009 10:33 am 
Neconectat
Norisor
Norisor

like srl e iarasi o pacaleala comerciala. ar insemna e ca un slr, deci nu filmeaza. dar aceasta camera filmeaza. ar mai insemna sa aiba si alte formate de imagine decat jpg, dar nu are decat jpg. un slr are raw sau nef, sunt formate de imagine neprocesate de functiile camerei, o adevarata comoara de imagine.

http://www.dpreview.com/reviews/read_op ... ikon_cpp90

aici aveti doua opinii ale editorilor de pe dpreview la nikon coolpix

http://www.dpreview.com/reviews/read_op ... ikon_cpp90

zoomul optic de 4 ori mi se pare suficient pentru telefoto. nu sunt fan al compactelor de 24 zoom. de cele mai multe ori la zoom mare cu un compact obtii imagini miscate daca daca lucrezi din mana., pentru ca un compact e mult mai usor decat un slr si nu are stabilitate suficienta.

dan

Sus

MesajScris: Vin Iun 19, 2009 12:50 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

De Pentax K20d ce ziceti? Am cautat ce mi-ar trebui mie si tot la aceeasi concluzie am ajuns. E cam scump, dar mai rabd cateva luni daca voi ziceti ca e bun (pot sa pun deoparte cam 500-700 RON pe luna).
In primul rand ma intereseaza un aparat care sa faca poze bune in conditii de luminozitate ridicata (sa se vada detaliile -norii, chiar si cei din jurul Soarelui). Adica sa nu se vada doar "alb" unde de fapt sunt nori.
Intrebarile astea le pun aici si nu pe un forum de fotografie sau softpedia sau altceva...mai mare - pentru ca acolo sigur vor fi raspunsuri poate unele in doi peri, poate unele prea dificil de descifrat.

P.S: ce ziceti de asta?
http://photowalk.ro/2009/06/16/interzic ... otografie/

Sus

MesajScris: Vin Iun 19, 2009 12:37 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

1. Despre K20D poti citi aici : http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk20d/page34.asp. Compara cu alte aparate din acceasi clasa (Canon EOS 450D, Sony A700, Olympus E3, etc). Iti sugerez de asemenea sa mergi intr-un magazin si sa tii aparatele in mana, conteaza cum se aseaza aparatul, unii oamenii au mainile mai mici, altii mai mari :).
Pareri personale : pentru dSLR as alege doar dintre Canon, Nikon, Pentax.
Olympus nu stau excelent la calitatea imaginii si (din cate imi aduc aminte) nici la performanta (timpi de focalizare, timpi de "reactie", burst). Aspect imagine 4:3 fata de 3:2 cat au celelelte dSLR-uri.
Sony (preluate de la Minolta) au montura de blitz proprietar.
Pentaxurile nu stau cel mai bine la calitatea imaginii (senzor) dar au obiective de calitate.
Nikon-urile spun uniii, ar sta bine la calitatea constructiei (ca si Pentax de altfel) dar pentru maxima de calitate a imaginii ar trebui sa lucrezi in RAW si nu cu JPEG, apoi postprocesare. Sunt ceva mai scumpi decat Canon.
Canon scoate imagini excelente in JPG si sta bine si la performante. Unii spun ca nu ar avea cea mai solida constructie.
Eu unul as merge pe Canon din 2 motive :
1. Este cel mai vandut si se gasesc pe piata de second hand obiective si alte accesorii, multe in buna stare si la preturi accesibile.
2. Raport calitate/pret bun pentru cei care nu au pretentii de "pro".

Cat despre legea cu restrictiile in fotografie nu pot sa zic ca ma dezgusta si este inca o dovada ca cei de sus vor sa nu fie deranjati, ca pana la urma asta este "buba"

Sus

MesajScris: Vin Iun 19, 2009 1:38 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Nu, la Olympus nici nu m-as fi gandit, nici la Sony. Ar mai fi ramas Nikon si Canon, Nikon pentru ca il vad la gatul multor oameni iar Canon pentru ca mi l-a recomandat o persoana cat de cat avizata. Daca si tu zici sa merg pe Canon, poate asa voi face. Sa zic totusi de ce m-a atras pe mine Pentax K20d:
-e mic, am mainile mici si oricum nu-mi place sa car ceva f mare dupa mine
-14.6 megapixeli (nu ar fi asa important...poate e doar in mintea mea ca am nevoie de mai multi pixeli :) )
-din cate am vazut pe niste filmeulete de pe youtube are calitatea imaginii mai buna decat la alte aparate din clasa lui (near-pro). Dar daca tu zici ca nu e chiar asa buna, e posibil sa fi fost trucate pozele (review-eri platiti de Pentax sa faca reclama prin "trucarea" pozelor)
-poti sa faci time-lapse-uri, sa-l setezi sa faca o poza la fiecare 5 secunde, timp de 24 h am inteles - asta ar fi fost principalul motiv pentru care ma gandeam sa-l achizitionez. E drept, pe viitor am in plan sa-mi iau si o camera video de calitate, deci aspectul asta s-ar putea rezolva, numai sa am rabdare
-poti sa "prelucrezi" pozele inca din aparat
-din cate am inteles are un meniu usor de folosit
-are corpul integral protejat fata de intemperii
-are pretul mai mic decat alte aparate din clasa lui, care ofera aceleasi "features"
-am vazut o poza super tare pe Alpinet facuta cu un Pentax k20d :)

Am vazut si de Canon 450d, pare ok fiind si el mic, totusi unii zic ca are probleme obiectivul din kit.

Ultima oară modificat de Andrei87 pe Vin Iun 19, 2009 1:42 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Vin Iun 19, 2009 1:41 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Faza e urmatoarea: cum dau search pe un anumit model imi apar o gramada de discutii pro si contra, in principal pe softpedia, care ma baga raaaaau de tot in ceata.

Sus

MesajScris: Vin Iun 19, 2009 2:43 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

La calitatea imaginii la Pentax am si eu dubii. Fac o erata la ce am zis mai sus :
in afara de "Pareri personale : pentru dSLR as alege doar dintre Canon, Nikon, Pentax." celelalte sunt "culese". Asta pentru a nu naste confuzii.
Singurul aparat cu care am lucrat "intens" din categoria dSLR este Nikon D50. Cu Pentaxul si cu Canon am avut tangente doar.
In principiu cred ca pana la urma, in majoritatea cazurilor, utilizatorii sunt multumiti de sculele care le au. Si mai cred ca pentru incepatori diferentele de performanta si calitate intre producatori sunt destul de mici pentru ca ei sa poata face deosebiri.
Asa ca daca iti place Pentax ia-ti Pentax. Nu cred ca vei regreta, cel putin nu prea curand.
Eu cand mi-am luat dSLR-ul eram hotarat sa merg pe Pentax. In magazin (Jessops, Anglia) am probat 3 aparate : Canon 300D sau 350 (nu imi mai aduc aminte), Pentax K100 sau 110D (uf cum am uitat) si Nikon D50. Am stat cam 1 ora si jumatate si am ales Nikon in cele din urma. Mi-a placut mai mult decat pentax (asa cum vedeam imaginile pe LCD, design, cum se aseza in mana si meniurile f user friendly si mai ieftin cu 100lire decat Canonul, bani pentru care am luat un tele 70-300mm). A fost o alegere si o intorsatura de moment pe care nici nu o regret dar nici nu o consider cea mai buna alegere.
Si inca o data spun, conteaza foarte mult cum vezi tu prin obiectiv si cum te dedici acestei pasiuni.
PS. Time Lapse poti face cred cu toate dSLR-urile actuale dar majoritatea cer conectare la PC+soft aferent. Tot ca o parere culeasa de ici-colo, pentru "outdoor" multi il lauda.
Bafta si te asteptam cu poze :D

Sus

MesajScris: Vin Iun 19, 2009 2:53 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

eu am un cannon powershot 550A de care sunt foarte multumit, neavand pretentii decat la nivelul unui amator... :mrgreen:

Sus

MesajScris: Vin Iun 19, 2009 3:20 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Multumesc pentru clarificarea treburilor din capul meu. O sa-mi iau Pentax. Dar dupa nunta lu' frate-miu. :D

Sus

MesajScris: Dum Iul 26, 2009 5:46 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Nu are legatura cu " Curs fotografie atmosferica " dar nu stiu unde sa le pun :D
Nu sunt luate din reviste, nici nu sunt machete de orasele pentru trenulete 8O

Fişiere ataşate:
DSC04628.jpg
DSC04628.jpg [ 66.82 KiB | Vizualizat de 2459 ori ]
DSC00634.jpg
DSC00634.jpg [ 46.04 KiB | Vizualizat de 2457 ori ]
Sachseln.jpg
Sachseln.jpg [ 53.22 KiB | Vizualizat de 2456 ori ]

MesajScris: Dum Iul 26, 2009 5:51 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Oceanul Altantic. Flux si reflux. Diferenta de ~ 1ora.

Fişiere ataşate:
DSC00311.JPG
DSC00311.JPG [ 50.53 KiB | Vizualizat de 2456 ori ]
DSC04425.JPG
DSC04425.JPG [ 50.11 KiB | Vizualizat de 2456 ori ]

MesajScris: Dum Iul 26, 2009 5:57 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Mai vrea cineva sa faca baie in Oceanul Atlantic :?:
Prefer sa merg la M. Neagra chiar daca este balamuc.
Am tot cautat o plaja pe costa de vest a Frantei sa facem si noi o baie dupa atatia KM........

Mai bine este in cada la mine acasa.

Fişiere ataşate:
DSC00390.JPG
DSC00390.JPG [ 37.1 KiB | Vizualizat de 2458 ori ]
DSC00386.JPG
DSC00386.JPG [ 63.38 KiB | Vizualizat de 2458 ori ]
DSC00385.JPG
DSC00385.JPG [ 66.8 KiB | Vizualizat de 2466 ori ]
DSC00389.JPG
DSC00389.JPG [ 39.31 KiB | Vizualizat de 2455 ori ]

MesajScris: Dum Iul 26, 2009 8:44 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

My God, alea sunt alge? 8O

Ps. Super peisajele de mai sus! Sunt cumva din zona Alpilor?

Sus

MesajScris: Dum Iul 26, 2009 9:10 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Poate ar fi bine sa fie doar alge :D
Este nisip ( daca se poate spune asa ). Fluxul si refluxul plimba tot ce este pe fundul oceanului inainte si inapoi. Deci, de toate. Iar ce se vede este plaja Vestul Frantei. Am fost in cateva locuri ( dist. cateva sute de km ) si malurile sunt la fel. La Mamaia unde plaja noastra se intinde mult spre apa este mult mai bine. Poate trebuia inainte sa caut pe net unde pot gasi o plaja normala.

Cele trei poze - fara cuvinte. In attach vei vedea raspunsul :lol:
Sunt sigur ca si la noi ar putea sa fie asa ceva dar nu se ocupa nimeni. Avantajul la ei multe lacuri, paduri = ploua si totul inverzeste.
Nu pot sa pun pozele la rez. originala pentru a face un zoom.
Prima este Austria. Urmatoarele doua Elvetia.

PS. Am inceput sa postez pe zile pe forum-ul " http://reno.ro/Concediu-2009-t150990.html " Acolo vor fi marea majoritatea pozelor si ce am vazut in 7600km :twisted: , normal - cu masina. Bune si rele.

Fişiere ataşate:
DSC04502.JPG
DSC04502.JPG [ 36.31 KiB | Vizualizat de 2455 ori ]

MesajScris: Dum Iul 26, 2009 11:17 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Mike, pentru fotografii, daca doresti exista acum si galerie foto. Subscrierea la galerie eset separata de forum.

Sus

MesajScris: Mar Iul 28, 2009 8:43 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Sorry. Am inteles.
Pentru a nu stoca poze in doua locuri am pus link-ul catre forum-ul reno.
Daca cineva doreste - free :D

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 432 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 29  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]