Nu, la Olympus nici nu m-as fi gandit, nici la Sony. Ar mai fi ramas Nikon si Canon, Nikon pentru ca il vad la gatul multor oameni iar Canon pentru ca mi l-a recomandat o persoana cat de cat avizata. Daca si tu zici sa merg pe Canon, poate asa voi face. Sa zic totusi de ce m-a atras pe mine Pentax K20d:
-e mic, am mainile mici si oricum nu-mi place sa car ceva f mare dupa mine
-14.6 megapixeli (nu ar fi asa important...poate e doar in mintea mea ca am nevoie de mai multi pixeli

)
-din cate am vazut pe niste filmeulete de pe youtube are calitatea imaginii mai buna decat la alte aparate din clasa lui (near-pro). Dar daca tu zici ca nu e chiar asa buna, e posibil sa fi fost trucate pozele (review-eri platiti de Pentax sa faca reclama prin "trucarea" pozelor)
-poti sa faci time-lapse-uri, sa-l setezi sa faca o poza la fiecare 5 secunde, timp de 24 h am inteles - asta ar fi fost principalul motiv pentru care ma gandeam sa-l achizitionez. E drept, pe viitor am in plan sa-mi iau si o camera video de calitate, deci aspectul asta s-ar putea rezolva, numai sa am rabdare
-poti sa "prelucrezi" pozele inca din aparat
-din cate am inteles are un meniu usor de folosit
-are corpul integral protejat fata de intemperii
-are pretul mai mic decat alte aparate din clasa lui, care ofera aceleasi "features"
-am vazut o poza super tare pe Alpinet facuta cu un Pentax k20d

Am vazut si de Canon 450d, pare ok fiind si el mic, totusi unii zic ca are probleme obiectivul din kit.