Neaceasca85 scrie:
Si supercell fuge sus pe munte la 2000 m din cauza caniculei, un act de lasitate.

Gresit "caldurofilule"

Drumetia era planificata inca de la sfarsitul lunii mai pentru a sincroniza concediile participantilor.Ca s-a nimerit sa fie tocmai in perioada de canicula asta e alta treaba.A fost exceptional de cald, abia dupa 1500 m incolo incepe sa fie o temperatura buna de urcat.Las esti tu ca vrei canicule dar te refugiezi repede sub AC like a pussy
Am prins o furtuna tip razboi in Pasul Jiu-Cerna la ~ 1400 m altitudine pe care o sa o povestesc si la nepoti; e genul ala de furtuna pe care nu va doresc sa o experimentati in camp deschis si cu atat mai putin la altitudine.Parca crapau vaile si nu altceva la ce traznete erau, e absolut horror sa te prinda asa ceva in golul alpin si sa nu apuci sa pui cortul.Bine ca nu ma aflam acolo.A plouat atat de mult intr-o ora incat curgeau suvoaiele de pe versanti, iar drumul national ce face legatura cu Herculane(neasfaltat in acea zona) era parca o albie de rau. Parca am o atractie pentru ploaie; ultima tura fara asa ceva a fost in 2012.Asta e un motiv pentru care nu imi lipseste echipamanetul.E o zona propice furtunilor severe acolo, deci cu atat mai mult.La amiaza a fost umidiate extrema(la ora 12 pe la 1400 m altitudine covorul vegetal era ud, asta desi era cald bine

) Upslope flow pe Muntii Retezat si aia a fost

Aproape 31 C la mine in camera, imi vine sa ma intorc pe munte si sa cobor in septembrie

Ai zis tu ceva in legatura cu fetele din Targu-Jiu intr-un mesaj si pot sa iti spun ca dezavantajul e ca in perioada asta "te imbolnavesti" la ce poti vedea pe strada

Sunt unele care ar trebui sa ia amenda pentru ca sunt prea bune, dar si rele in acelasi timp

Personal parca mi-ar conveni mai mult o ardeleanca pentru ca, in general, sunt alta fire