forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Apr 17, 2026 6:34 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 350 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 24  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cold air pools in Romania: masuratori, noi descoperiri e
MesajScris: Sâm Iun 04, 2022 11:56 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Andrei87 scrie:
Loggerul din Groapa Lunga, in adapostul de radiatie. Aici factorul sky view nu e cel mai bun din cauza brazilor, fara ei groapa ar fi avut potential sa fie cu 2-3 grade mai rece probabil. La 13:30 cand am ajuns acolo zona era deja umbrita, probabil pe la 1 pm deja se umbreste acolo acum in perioada solstitiului.

https://i.ibb.co/ZBfh0dX/IMG-20191220-133742.jpg

Ce logger ai in aceasta poza cu protectie contra radiatiei? Mi-as lua si eu asa ceva daca tot are acuratete buna de inregistrare a temperaturii indiferent de momentul din zi.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Cold air pools in Romania: masuratori, noi descoperiri e
MesajScris: Dum Iun 05, 2022 1:02 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Elitech RC-5, acuratete excelenta la un pret imbatabil. Desi la noi e mult mai scump decat pe site-urile chinezesti (120 de lei), tot e un pret ok pt ceea ce poate. Singurul dezavantaj e protectia la apa, in niciun caz nu e IP67 cum zic ei, am avut cateva care au cedat dupa zile cu roua, ploaie si alte cele. Am desfacut unul si are garnituri de cauciuc la imbinari, dar pare lipit cu prenadez sau ceva.

Dupa mai multe cercetari, acea depresiune s-ar numi Poiana Marului, desi nu apare cu denumire pe mai nicio harta. Dar in sufletul meu va ramane "Humpleu", dupa pestera unde iese la suprafata apa colectata din depresiune. :)

P.S. pt orice fel de logger, senzor de temperatura trebuie sa ai adapost de radiatie daca vrei temperaturi valide si cand e soarele pe cer. Aici adapostul e model Davis, devastat ulterior de ciupercari sezonul trecut.

Sus

MesajScris: Sâm Iun 11, 2022 12:02 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Am fost azi sa recuperez loggerele din Humpleu si Vartop lasate in primavara. In afara de minima fabuloasa de -38 de grade de pe 11 martie, am mai avut -22,3 grade pe 19 aprilie, -15 grade pe 19 mai, -12 grade pe 24 mai si -7 grade pe 6 iunie. Cea mai tare mi se pare minima de pe 19 mai, cu atat mai mult cu cat in acea zi au fost maxime de vara, peste 25 de grade in sud-vest. Dar si in 6 iunie maximele au atins 30 de grade.

https://youtu.be/xv2AXnuMSSU

Sus

MesajScris: Mie Iun 22, 2022 4:15 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

La ora 00 erau 26 de grade la Bucuresti, -1 grad la Lucina, interesanta diferenta :P

Sus

MesajScris: Mie Iun 22, 2022 10:05 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

La Bucuresti valoarea aia era pentru statia Filaret, dar aia nu e o temperatura de luat in considerare, pentru ca e alterata de caldura orasului. Temperatura de la Baneasa era de 18,5 grade la ora 0 si 24 de grade la Afumati. Cam mult si la Afumati, nu stiu ce amplasare are statia aia.

Eu as fi curios sa vad efectul acestor temperaturi scazute din timpul verii din acele zone, adica sa vad bruma de pe vegetatie si ce o mai fi.

Sus

MesajScris: Mie Iun 22, 2022 10:14 am 
Andrei87 scrie:
Am fost azi sa recuperez loggerele din Humpleu si Vartop lasate in primavara. In afara de minima fabuloasa de -38 de grade de pe 11 martie, am mai avut -22,3 grade pe 19 aprilie, -15 grade pe 19 mai, -12 grade pe 24 mai si -7 grade pe 6 iunie. Cea mai tare mi se pare minima de pe 19 mai, cu atat mai mult cu cat in acea zi au fost maxime de vara, peste 25 de grade in sud-vest. Dar si in 6 iunie maximele au atins 30 de grade.

https://youtu.be/xv2AXnuMSSU

Cât timp se vor tot topi gheţarii de la pol vom avea parte de invazii de aer rece, în anumite condiţii vom avea tot felul de bizarerii termice scăzute.
După ce se vor topi vom vedea cum va presta vortexul.

Sus

MesajScris: Mie Iun 22, 2022 10:55 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Esti pe langa subiect.

Sus

MesajScris: Mie Iun 22, 2022 12:00 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Vincentiu_1981 scrie:
La Bucuresti valoarea aia era pentru statia Filaret, dar aia nu e o temperatura de luat in considerare, pentru ca e alterata de caldura orasului. Temperatura de la Baneasa era de 18,5 grade la ora 0 si 24 de grade la Afumati. Cam mult si la Afumati, nu stiu ce amplasare are statia aia.

Eu as fi curios sa vad efectul acestor temperaturi scazute din timpul verii din acele zone, adica sa vad bruma de pe vegetatie si ce o mai fi.

Statia de la Afumati este la 100 de m de E85/DN2. Cum cobori podul de peste centura si intri in Afumati imediat pe dreapta. Clar nu e padure in preajma ca la Baneasa.

Sus

MesajScris: Mie Iun 22, 2022 12:40 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Nu stiu cum reusea ca acolo sa fie mai cald decat la mine, in apropiere de intersectia Bucurestii Noi cu Chitila.
Pe la ora aia si la mine cred ca erau vreo 20 de grade. Probabil ca diferenta a facut-o vantul, acolo sigur fiind vant ceva mai intens decat la mine.

Sus

MesajScris: Mie Iun 22, 2022 5:39 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Vantul e sigur cauza temperaturilor mai ridicate de la Afumati, ca altfel e o statie relativ in afara orasului, precum Baneasa.

Sus

MesajScris: Mie Iun 22, 2022 5:49 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Vincentiu_1981 scrie:

Daca ai fi cautat suficient pe forum, ti-ai fi satisfacut curiozitatea.

post203182.html?hilit=barisca#p203182

Sus

MesajScris: Dum Iul 17, 2022 10:32 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

In sfarsit se pare ca va fi o noapte senina si rece la Lucina. Zona obcinelor Bucovinei mi se pare cea mai noroasa din tara, in medie. Aproape pe orice setup, acolo ramane contaminare de nori josi chiar si cand in restul tarii e senin.
Desi acea depresiune nu isi arata maximul potentialului in sezonul cald, din cauza pasunatului masiv (herghelia de cai hutuli), vegetatia nu creste in mod natural, tot cred ca va scoate inghet maine, si inghet destul de serios chiar.
Sa nu uitam, e depresiune deschisa, zona locuita (chiar daca firav), iar recordul national pe iulie e de -0,2 grade. Doda Pilii a avut -0,9 in acest iulie, dar cred ca Lucina va cobori sub.
E senzatie sa vezi datele live din aceste locatii din confortul casei tale, cu doar 80 de euro per logger. :) Slava Bulgaria!

Sus

MesajScris: Lun Iul 18, 2022 9:09 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

-2,4 Doda Pilii, -2,6 Lucina. Wow.

Sus

MesajScris: Lun Iul 18, 2022 10:56 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Chiar că wow. Teoretic și statistic suntem în cea mai călduroasă perioadă din an.

Sus

MesajScris: Lun Iul 18, 2022 2:14 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Aerul asta uscat face minuni.
Am vazut minime foarte scazute si prin Moldova azi dimineata.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 350 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 24  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]