forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Feb 06, 2025 9:31 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15663 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 869, 870, 871, 872, 873, 874, 875 ... 1045  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Joi Ian 26, 2023 9:43 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

gogulica scrie:
Ca si cantitati prognozate, ciclonul asta e cat se poate de bine. Ultima rulare ECMWF cu 55 mm pe Bucuresti, ma face sa cred ca daca temperaturile la sol ar fi usor subestimate vineri, ar putea Bucurestiul sa castige pariul. Dar in general nu ni se intampla noua lucruri bune.

Imagine
Și la Bucuresti ninge acum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sus

MesajScris: Joi Ian 26, 2023 9:44 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Degeaba, ca de plouat o sa ploua de o sa rupa.

Sus

Subiectul mesajului: PROGNOZE
MesajScris: Joi Ian 26, 2023 9:48 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Nu ma entuziasmez insa ceva imi spune ca in altitudine temperaturile sunt supraevaluate si de aici pot aparea surprize… Zilele trecute daca nu ma insel temperatura la sol a fost cu 1-2 grade mai scazuta fata de prognoza. Asteptam si vedem ce o sa fie, insa am sperante :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sus

MesajScris: Joi Ian 26, 2023 9:52 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

În București a început să ningă. 8)

Imagine

Sus

MesajScris: Joi Ian 26, 2023 10:03 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Versiuni total diferite la 00Z atat in GFS cat si in ECMWF, fata de rularile precedente. Cam asta ar trebui sa se intample dupa 3 incalziri stratosferice succesive. Poate ca februarie are o sansa.

Imagine

Imagine

Sus

MesajScris: Joi Ian 26, 2023 10:47 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Peste 50 mm de precipitatii la Bucuresti din ciclonul asta in ECMWF si ceva peste 40 mm de ninsoare, dar aproape totul la temperaturi pozitive, evident.
Cam pe aici vom fi cu cantitatile, datorita circulatiei noroase de pe Marea Neagra, de fapt poate scoate si mai mult pana la urma.
Deci iernile devin si ele mai severe pe incalzire globala datorita cresterii cantitatilor de precipitatii din cicloni adecvati, dar numai ca asta e doar o discutie care se realizeaza doar intamplator, atunci cand ninge la temperaturi negative, lucru care nu prea se mai intampla in astfel de situatii in sudul tarii, deci ramanem fara obiectul muncii.

dany2309 scrie:
Nu ma entuziasmez insa ceva imi spune ca in altitudine temperaturile sunt supraevaluate si de aici pot aparea surprize… Zilele trecute daca nu ma insel temperatura la sol a fost cu 1-2 grade mai scazuta fata de prognoza. Asteptam si vedem ce o sa fie, insa am sperante :D

Nici gand, temperaturile din altitudine sunt prognozate cu cea mai mare acuratete, comparativ cu cele de la sol care suporta cele mai mari erori.
Insa in situatia care urmeaza temperaturile de la sol sunt si ele prognozate bine.

Ultima oară modificat de Vincentiu_1981 pe Joi Ian 26, 2023 10:50 am, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Joi Ian 26, 2023 10:50 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Vincentiu_1981 scrie:
Peste 50 mm de precipitatii la Bucuresti din ciclonul asta in ECMWF si ceva peste 40 mm de ninsoare, dar aproape totul la temperaturi pozitive, evident.
Cam pe aici vom fi cu cantitatile, datorita circulatiei noroase de pe Marea Neagra, de fapt poate scoate si mai mult pana la urma.
Deci iernile devin si ele mai severe pe incalzire globala datorita cresterii cantitatilor de precipitatii din cicloni adecvati, dar numai ca asta e doar o discutie care se realizeaza doar intamplator, atunci cand ninge la temperaturi negative, lucru care nu prea se mai intampla in astfel de situatii in sudul tarii.

dany2309 scrie:

Nici gand, temperaturile din altitudine sunt prognozate cu cea mai mare acuratete, comparativ cu cele de la sol care suporta cele mai mari erori.
Insa in situatia care urmeaza temperaturile de la sol sunt si ele prognozate bine.

Ce temperaturi la sol prognozate corect? Modelele dadeau 2 grade pe Bucuresti la 9 dimineata si sunt 0 , -1 *C

P.S: Mi se pare amuzant cumva ca ANM nu da avertizarile, au aceleasi angoase ca si noi :)

Sus

MesajScris: Joi Ian 26, 2023 10:53 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

E corect, in ECMWF la ora 9 erau prognozate usor sub 0 grade si asa si era. Oricum, ma refeream la temperaturile din timpul evolutiei ciclonului.

Sus

MesajScris: Joi Ian 26, 2023 11:09 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Modelele sunt perfecte pe temperaturile de la 2 m acum. Dar nu e asta momentul relevant al situatiei. Sa vedem ce se intampla cand intra benzile de precipitatii serioase in aceasta noapte/seara concomitent cu intensificarea vantului din sector nord estic.

Sus

MesajScris: Joi Ian 26, 2023 11:10 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Oricum va fi si ploaie :(
A sarit ANM cu codul galben, foarte evaziv sincer.

Sus

MesajScris: Joi Ian 26, 2023 11:14 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ce cod prost, incredibil. Nimic nu reiese de acolo. Mai bine stateau pana pe seara, sa mai prinda un set de rulari.

Sus

MesajScris: Joi Ian 26, 2023 11:17 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

"iar în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și Mun. București vor fi precipitații îndeosebi sub formă de ploaie și lapoviță și local se va depune polei"

Sa inteleg din fraza asta ca temperaturile la sol vor fi negative, nu? Altfel cum se va depune polei?:)

Sus

MesajScris: Joi Ian 26, 2023 11:23 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

gogulica scrie:
Ce cod prost, incredibil. Nimic nu reiese de acolo. Mai bine stateau pana pe seara, sa mai prinda un set de rulari.

Vezi ca sunt 2 atentionari. Ala cu polei este pana maine la ora 10.00

Ala cu ninsori e asta:
"Interval de valabilitate: 27 ianuarie, ora 10 – 28 ianuarie, ora 22
Fenomene vizate: cantități însemnate de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, viscol și intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în sudul Moldovei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp.
În zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…60 km/h, viscolind ninsoarea.
În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută.

Notă: pe alocuri vor fi depuneri de polei în Transilvania și Moldova."

Sus

MesajScris: Joi Ian 26, 2023 11:36 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Oricum e dat sa fie evaziv si sa includa absolut orice posbilitate, nimic concret. Da, macar de asteptau inca o rulare, dar au zis sa dea repede ca au vazut ca au inceput fenomenele, desi slabe momentan.

Sus

MesajScris: Joi Ian 26, 2023 11:38 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

ANM-ul viseaza la polei in sudul tarii sau confunda poleiul cu zloata.
Sau poate au dat-o in baliverne carosabile, ca soferii daca aluneca pe zapada flescaita la ei e polei si s-or fi raportat la nestiutori.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15663 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 869, 870, 871, 872, 873, 874, 875 ... 1045  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]