Pentru Andrei87: CATV=Cable Television

Da, ma interesa daca au fost rupte cablurile de catra copaci, dar din moment ce ai spus ca nu a fost vant, imi era clar. La Slatina, pe 5 August 2006 jumatate din oras a ramas fara TV,TEL si NET de la RCS de la ora 11,30 pana la ora 22, pentru ca reteaua de pe stalpi a fost distrusa de copaci si....acoperisuri.
S-a pierdut semnalul pe unele posturi pana ce l-ai stins de frica.... dupa ce l-ai inchis cu siguranta ai avut "No Signal" pe toate posturile TV si blank(liniste) pe statiile radio FM, fiind vorba de o furtuna de mare amploare. Acest lucru este normal si se intampla deoarece posturile Radio/TV sunt prin satelit si semnalul de la satelit dispare in perioada in care blocul de nori cumulonimbus este prea gros pe verticala, in dreptul satelitilor, ca sa mai poata trece semnalul prin el.

Perioada este de 10, maxim 20 de minute dintr-o furtuna pe antenele de satelit cu diametrul de peste 1,20m si mai lunga pe antenele cu diametru mai mic de atat. Cei de la Cablu si de la Radio de obicei au si antene mici si antene mari. De obicei, 1 data sau de 2 ori pe an pica semnalul pe antenele MARI si pe toti satelitii, cand furtuna este de mare amploare, chiar supercelula.
Ordinea in care pica posturile este ordinea in care satelitii sunt "eclipsati" de catre sistemul noros, de la Vest la Est sau invers, daca norul vine din Vest sau din Est. Am avut norocul sa mi se demonstreze de mai multe ori ca doar GROSIMEA NORULUI este cauza No Signalului, si nu alte elemente ale furtunii (ploaia, fulgerele sau vantul).