forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Feb 06, 2025 9:53 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 725, 726, 727, 728, 729, 730, 731, 732  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Tg-Mures
MesajScris: Dum Mar 24, 2024 1:36 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

sorifin scrie:
Dupa 20 de zile, acest martie are cea mai mare temperatura medie inregistrata vreodata pentru aceasta perioada. Media este de 7.5 grade, fata de un normal de 3.3 grade. Deosebit de interesant acest inceput an. Sunt foarte curios cum va continua.

Conform meteomanz, Tg-Mures are media lunii martie 2024, pana acum ca nu mai este mult din luna aceasta, peste statii meteo ca Bucuresti Afumati sau Bucuresti Baneasa.
Iar statii ca cele din Timisoara si Oradea sunt peste media lunii martie 2024 de la Zimnicea. Asta mai mult ca o urmare directa a minimelor termice, care au fost in zonele de ses din vestul / nord-vestul si centrul tarii, in general peste cele din jumatatea estica a tarii si din Lunca Dunarii.

Si se pare ca de la inceputul lunii aprilie ne asteapta calduri mari! Spulberam anul acesta toate recordurile de caldura posibile si imposibile!!!
Sunt curios daca se va opri vreodata sau daca se va plafona undeva in viitor toate aceasta nebunie cu caldura, inceputa dupa perioada 2005-2010 si accelerata brusc si dramatic dupa 2018-2019 . Care este limita :?:

Ultima oară modificat de dan2013 pe Dum Mar 24, 2024 1:40 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Dum Mar 24, 2024 1:40 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Si daca se confirma finalul estival al lunii anuntat de modele, sunt sanse sa asistam si la vreun posibil record de maxima absoluta, precum si la un record de medie lunara.

Sus

MesajScris: Dum Mar 24, 2024 3:14 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Greu cu 27 de grade sambata sau duminica, totusi.

Sus

MesajScris: Lun Mar 25, 2024 9:45 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

dan2013 scrie:
Si se pare ca de la inceputul lunii aprilie ne asteapta calduri mari! Spulberam anul acesta toate recordurile de caldura posibile si imposibile!!!
Sunt curios daca se va opri vreodata sau daca se va plafona undeva in viitor toate aceasta nebunie cu caldura, inceputa dupa perioada 2005-2010 si accelerata brusc si dramatic dupa 2018-2019 . Care este limita :?:

Sa o lase naibii mai moale si vara asta, ca doar n-o vrea sa ne tina numai in camasa/tricou din aprilie pana-n octombrie! Ii ajung 5 luni (mai-septembrie), acum vrea 7!?? Deja devine mult prea jegoasa, perversa si nesimtita.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 25, 2024 11:39 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Primavara 2023 a fost rece si uscata. E bine sa fie mai cald primavara, iar vara, speram ca o lasa mai moale dupa 3 veri consecutive caniculare.

2020's deceniu prost meteorologic. Nimic nu se mai intampla pe cerul Slatinei din umilul judet Olt. Unde sa ma mut, ce sa mai fac? GFS, ECMWF, Estofex, ANM, chestii inutile, nu ma mai uit pe prognoze pentru ca sunt oarbe, nimic nu mai vad in ele. Trist dar adevarat. Situatie disperata. Saracie, nu financiara, dar saracie.

Sus

MesajScris: Lun Mar 25, 2024 1:12 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Imposibil ca vara asta sa nu fie la fel de calda ca ultimele 3...Eu cred ca va fi si mai calda....cu maxim solar, El Nino si dupa o iarna si o primavara la fel de calda. Dar e posibil sa nu mai fie atat de uscata..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 25, 2024 1:33 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

El Nino pare sa devieze masele de aer cald estivale pe vestul Europei si deci, la noi furtuni, macar pana in august.

2020's deceniu prost meteorologic. Nimic nu se mai intampla pe cerul Slatinei din umilul judet Olt. Unde sa ma mut, ce sa mai fac? GFS, ECMWF, Estofex, ANM, chestii inutile, nu ma mai uit pe prognoze pentru ca sunt oarbe, nimic nu mai vad in ele. Trist dar adevarat. Situatie disperata. Saracie, nu financiara, dar saracie.

Sus

MesajScris: Lun Mar 25, 2024 6:22 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

singuratic83 scrie:
dan2013 scrie:

Sa o lase naibii mai moale si vara asta, ca doar n-o vrea sa ne tina numai in camasa/tricou din aprilie pana-n octombrie! Ii ajung 5 luni (mai-septembrie), acum vrea 7!?? Deja devine mult prea jegoasa, perversa si nesimtita.

Adu-ti aminte de anul 2003 cu o luna mai cea mai calda sau de top 3, urmata de o luna iunie la fel apoi si august tot in top :)

Sus

MesajScris: Lun Mar 25, 2024 6:24 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

mircead scrie:
Imposibil ca vara asta sa nu fie la fel de calda ca ultimele 3...Eu cred ca va fi si mai calda....cu maxim solar, El Nino si dupa o iarna si o primavara la fel de calda. Dar e posibil sa nu mai fie atat de uscata..

Imposibil e mult spus.Crezi ca nu poate fi termic gen 2020 ? Eu zic ca din cand in cand mai da si cate una mai moderata termic :)

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Lun Mar 25, 2024 7:44 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Neaceasca85 scrie:
E bine sa fie mai cald primavara, iar vara, speram ca o lasa mai moale dupa 3 veri consecutive caniculare.

Pai, tocmai, ca spre sfarsit (august-septembrie) vara este din ce in ce mai fierbinte si secetoasa, conform ultimelor 10 sezoane estivale cel putin. In perioada respectiva nu mai ai nici furtuni, noaptea nu poti dormi si soarele devine obositor si enervant. Cu bune, cu rele, vara mi se pare cel mai chinuitor anotimp.

Sus

MesajScris: Lun Mar 25, 2024 7:57 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

supercell scrie:
Adu-ti aminte de anul 2003 cu o luna mai cea mai calda sau de top 3, urmata de o luna iunie la fel apoi si august tot in top :)

Nu mai tin minte exact cum a fost acea vara, dar in luna mai am avut 2-3 furtuni de ziceam ca se rup arborii de la radacina. Iulie a fost mai moderata si chiar racoroasa de-a binelea in zonele montane, apoi a urmat o perioada caniculara si efectul ala insuportabil de sera pana dincolo de mijlocul lui septembrie.
Dar pe atunci aveam oraje ca lumea si temperaturi mari in acelasi timp, nu doar canicula si seceta pe banda rulanta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 26, 2024 11:19 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

In 2003 a fost o racire brutala pe 1 septembrie.

Mai 2 furtuni da, una de weekend, una de m-a alergat de la scoala acasa.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 30, 2024 5:35 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

26.0 grade in urma cu o ora, la 1.0 grade de record.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 30, 2024 9:13 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Si totusi, 27.1 grade. Nou record lunar de maxima dupa 50 de ani. Si dupa recordul lui februarie. Nu tin minte 2 luni consecutive cu record de maxima. E o premiera absoluta in acest sens. Nu mai zic zi istorica. E deja un cliseu. Azi m-am ales cu primul bronz din sezon. Pomii, in afara de mar, toti sunt in plina floare. Nu am mai vazut niciodata asa ceva la final de martie.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 30, 2024 10:31 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sînt deja 7 stații cu performanța asta. Vedem mîine dacă pică din nou cele de azi și poate și altele care încă rezistă din 47, 52, 74 și 75.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10979 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 725, 726, 727, 728, 729, 730, 731, 732  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]