forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Mai 25, 2026 3:26 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Reguli forum

Pentru stirile preluate din alte surse va rugam sa :
- scrieti si un mic rezumat al stirii
- sa precizati sursa

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 240 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Stiri meteo - topic general
MesajScris: Joi Mar 28, 2013 10:08 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Cata superioritate... Mai incolo, adica? Dezvolta te rog?
Eu aduc argumente la comentarii.
Mai incolo imi voi da seama ca am avut dreptate. :D

Sus

MesajScris: Joi Mar 28, 2013 11:02 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Eu sunt de acord cu Sorin pentru ca tot ce spune el are o logica.Explicatiile care le dau "scientists" astia pe internet nu au nici o demonstratie la baza, nici nu stiu ce sa mai inventeze ca sa acopere valurile de frig din ultimele ierni care au loc in Emisfera Nordica :lol: Tot ceea ce se intampla demonstreaza inca odata cat de putin stim despre adevaratele mecanisme ale climei si ca mai avem mult de sapat pana sa le intelegem.Ceea ce este si mai trist e ca in toata chestia asta cu GW s-a ajuns la niste explicatii la limita ridicolului.Cifrele de temperatura medie globala din 1998 incoace arata un global temperature standstill, fluctuatiile in ultimii 14 ani nefiind semnificative, numai ca aceste cifre nu pot sa vorbeasca singure, sa strige ceea ce se intampla. Se topesc ghetarii si ne ducem cu totii la fund, ce sa facem :wink: Are dreptate acea persoana in comentariul respectiv.

Sus

MesajScris: Joi Mar 28, 2013 11:17 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Luati si voi de bun tot ce vedeti pe internet. Nu tot ce apare este si corect. Oamenii de stiinta au aparut ca ciupercile dupa ploaie.
Chiar pertinente acele explicatii din The Guardian: http://www.guardian.co.uk/environment/2 ... a-ice-loss
Aceste zvacniri pur si simplu dau aripi negationistilor. Dar raman un fel de " o picatura intr-un ocean".

Sus

MesajScris: Joi Mar 28, 2013 12:25 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Toata lumea vorbeste despre gheata din Arctica, dar nu se insista pe faptul ca in Antarctica anul trecut gheata a ajuns la o grosime record. Hai sa vedem ce spune Antarctica :) http://news.investors.com/ibd-editorial ... arming.htm
http://www.livescience.com/27593-unusua ... space.html

Sus

MesajScris: Joi Mar 28, 2013 12:45 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Eu inca n-am auzit pe nimeni sa vina cu o explicatie la fel de "stiintifica" cu referire la zvacnirile din trecut.Acestea de acum au niste cauze, unii le sustin intr-un fel, altii in alt fel, dar cele din trecut? Sau sa inteleg ca ce se intampla acum 80 de ani facea parte din ciclul natural al climei, iar acum tot ce se petrece are un vinovat? Sunt zeci si sute de exemple care stau in picioare oricum si care nu pot fi negate, dar se marseaza pe aceeasi idee si din pacate cu foarte multi sustinatori.Aceste lucruri depasesc logica mea de intelegere.In momentul cand va veni cineva sa-mi explice cu subiect si predicat de ce acelasi eveniment petrecut acum 50 de ani era unul normal, iar acum este unul pus pe seama altor cauze atunci poate voi lua in considerare si alte teorii.Pana atunci sunt doar povesti.

Sus

MesajScris: Joi Mar 28, 2013 12:53 pm 
La faza asta mereu vor fi doua tabere, unii pro GW, altii sceptici.
Putem observa clar ca modelele au un caracter pur orientativ, ca se bazeaza pe o anumite ciclicitate, plus ce se mai ia in calcul, izobare, etc.
Ne tot uitam si ne tot minunam cand o nimeresc, ca in general doar o fuseresc, asa ca luati de bune ce zice Sandu si echipa lui de la Reading si faceti-va provizii de apa, mai ales cei ce stau in zone de campie, ca la vara va fi jale termica iar precipitatii ioc.
Restul, povestioare dragute de stat la un ceai.

Sus

MesajScris: Joi Mar 28, 2013 1:00 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Zvacniri, adica trecatoare, de 10-15 zile. Cele din trecut erau de durata si contau la medie. Acum, dupa perioade calduroase au venit aceste 2 saptamani, eveniment ce da apa la moara...
Sorine, nici nu exista termen de comparatie cu ce se intampla acum 50-80 de ani si cu ce se intampla acum.
Daca va deveni o tendinta, de acord, dar daca in urmatoarele luni, ani, iar depasim recorduri, peste recorduri, de caldura, ce sa mai discutam?

Sus

MesajScris: Joi Mar 28, 2013 1:07 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Asta e valabil pt Romania.Noi ne-am aflat la limita inferioara a anomaliei negative.Europa de est insa a avut un martie in top 3 cele mai reci inregistrate vreodata, cu abateri negative de pana la 8 grade.A venit acest martie in Europa parca pt a contrabalansa martie de anul trecut din SUA.Ceea ce e comic e ca si atunci si acum tot GW si gheata e de vina :D.

Sus

MesajScris: Joi Mar 28, 2013 1:09 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Pai daca o luam la nivel regional, sa nu uitam ca am trecut prin cea mai calduroasa vara, cel putin din ultimii 51 de ani, cu multe recorduri istorice doborate en fanfare.

Sus

MesajScris: Joi Mar 28, 2013 1:22 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Corect.Venita insa dupa o iarna cu zapezi istorice nu doar la noi, ci prin toata Europa.Dupa a urmat o alta iarna cu zapezi mari si viscole si abaterile negative au fost predominante la nivel continental.Pana la urma echilibrul e restabilit.

L.E. De fapt daca-mi permiti o corectie :D, am traversat cea mai calduroasa vara din istoria masuratorilor, nu doar din ultimii 51 de ani.

Sus

MesajScris: Joi Mar 28, 2013 3:50 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sorin, am o precizare la ultima ta fraza.Nu putem sti cu certitudine daca la nivel national a fost cea mai calda vara din intreg sirul de observatii, asta numai ANM-ul stie si ei nu spun decat dupa 1961 :)

Ovidiu, pai daca acum aceste zvacniri dureaza 10-15 zile, vrei sa spui ca inainte durau 1 luna sau chiar 2 ? Chestiile astea depin de NAO si de AMO :) Deceniile pot fi dominate fie de NAO pozitiv, fie de NAO negativ, la fel cum pot fi dominate de AMO in faza mai rece cat si in faza mai calda, aici stau adevaratele mecanisme ce dicteaza clima din Europa si SUA.E foarte complexa toata treaba asta si inca nu e pe deplin inteleasa :)

Sus

MesajScris: Joi Mar 28, 2013 3:55 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pacat ca nu mai pot posta.
Asta e. Aveam harti si argumente, asa cum am spus, ca vom discuta la sfarsitul iernii. Insa se pare ca nu mai am loc aici.
Pacat.

Sus

MesajScris: Joi Mar 28, 2013 5:52 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

steaua scrie:
Cata superioritate... Mai incolo, adica? Dezvolta te rog?
Eu aduc argumente la comentarii.
Mai incolo imi voi da seama ca am avut dreptate. :D

De fapt sunt argumentele altora, tu doar le-ai adoptat...

Sus

MesajScris: Joi Mar 28, 2013 7:07 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Evident ca vin cu teorii realizate pe baza unor cercetari.
Daca vrei o teorie proprie legata de racirea accentuata din ultimele saptamani, este aceasta Oscilatie Arctica negativa, care pentru a 3-a decada de martie este un record, iar pentru restul zilelor de martie doar in 1970, in prima decada, au fost zile cu AO mai scazut de -5,3. > Ceea ce se leaga cu cel mai scazut nivel al suprafetei banchizei Arctice, din era instrumentala, inregistrat anul trecut. Asta se leaga si cu teoria de mai sus, din ziar. Teoria mea e ca acestea se intampla deoarece clima incearca sa fie intr-un echilibru, sa se autoregleze.

Sus

MesajScris: Vin Apr 05, 2013 11:37 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sahara Desert Greening Due to Sunt prost?

http://news.nationalgeographic.com/news ... ahara.html

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 240 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]