forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Mai 28, 2026 5:52 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16076 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1005, 1006, 1007, 1008, 1009, 1010, 1011 ... 1072  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: STAREA VREMII LA BUCURESTI
MesajScris: Mar Dec 27, 2022 11:01 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Eu nu sunt deloc pretentios, nu-mi doream decat 15 cm de zapada macar de Craciun sau Anul Nou, sa se mai schimbe peisajul asta gri si mohorat. Insa unora, observ, ca le place mizeria... la propriu, sub "soarele grandios". Si habar nu au ca zapada protejeaza culturile pe camp si pomii, in acelasi timp. Dar ce imi e mazarea cu palmierii si ce e un troll habauc cu smochinii sau gugustiucii care-i soptesc cum o sa fie vremea. In fine, imi cer scuze pentru off-topic.

In alta ordine de idei, azi e a treia zi insorita consecutiv. Parca nici nu a fost Craciunul, ci Pastele, fara pomi infloriti. Mai sper doar intr-o minune de revelion, sa fie macar ceata, chiciura, ger in noaptea dintre ani... ca zapada pare deja SF pentru perioada asta instabila.

Sus

MesajScris: Mar Dec 27, 2022 11:54 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Asa este, zapada protejeaza culturile pe camp, dar contra cui protejeaza?
Contra temperaturilor de +15 sau -15 grade, ori contra Soarelui? Si ce protejeaza cel mai tare zapada sunt pomii: caci 15 cm de zapada acopera pomii in intregime, ca si cum ar fi 5 m de zapada.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Mie Dec 28, 2022 9:44 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Neaceasca85 scrie:
Bataie de joc pe fata. Cineva face misto de noi.

Macar daca ramaneau norii, ceata si <a href="http://www.meteorologie.ro/modules.php?name=Encyclopedia&op=content&tid=51"><a href="http://www.meteorologie.ro/modules.php?name=Encyclopedia&op=content&tid=51">chiciura</a></a> de dinainte de Craciun.

Nu am o problema ca nu e zapada de sarbatori, decembrie nu a dat niciodata viscol puternic la mine, problema e ca si ianuarie se intrevede sumbru, pur si simplu sumbru. A 5-a oara la rand. Nu mai suport.

Lasă ceașcă soarele în pace, când o să vină factura Engie o să zâmbești soarelui.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 28, 2022 1:09 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

singuratic83 scrie:
Eu nu sunt deloc pretentios, nu-mi doream decat 15 cm de zapada macar de Craciun sau Anul Nou, sa se mai schimbe peisajul asta gri si mohorat. Insa unora, observ, ca le place mizeria... la propriu, sub "soarele grandios". Si habar nu au ca zapada protejeaza culturile pe camp si pomii, in acelasi timp. Dar ce imi e mazarea cu palmierii si ce e un troll habauc cu smochinii sau gugustiucii care-i soptesc cum o sa fie vremea. In fine, imi cer scuze pentru off-topic.

In alta ordine de idei, azi e a treia zi insorita consecutiv. Parca nici nu a fost Craciunul, ci Pastele, fara pomi infloriti. Mai sper doar intr-o minune de revelion, sa fie macar ceata, <a href="http://www.meteorologie.ro/modules.php?name=Encyclopedia&op=content&tid=51"><a href="http://www.meteorologie.ro/modules.php?name=Encyclopedia&op=content&tid=51">chiciura</a></a>, ger in noaptea dintre ani... ca zapada pare deja SF pentru perioada asta instabila.

Tocmai ca nu este instabila, este mult prea stabila pentru gusturile mele, s-a instalat acalmia absurda si liniaritatea infricosatoare, mai ales in timpul iernilor, dar a marcat si o vara la capitolul asta, 2020.

Nu am o problema ca nu e zapada in decembrie, cand s-a intamplat sa am a fost strat modest si viscol lipsa, problema mea de la care iau foc si fac postari furibunde si disper de viata este ca ianuarie se anunta chiar mai nasol decat 2019, 2020, 2021 si 2022. Februarie e prea departe dar m-a obisnuit sa fie mai insorit decat martie, cand iarna incearca mereu prea tarziu sa dea ceva, inmuiat si flescait de indicele UV deja prea mare.

Ieri m-am enervat ca nu puteam citi contoarele de curent de la soarele care nu are ce cauta pe cer in perioada asta, venind intr-un unghi aiurea si deranjant.

Sus

MesajScris: Mie Dec 28, 2022 1:11 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Lasă frustrările deoparte și bucură-te de viață, că până la urmă vremea își continuă mersul și noi odată cu ea.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 28, 2022 1:14 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Aris, nu ma supar de factura de gaze decat daca este ger uscat, fara viscol puternic inainte.

E cea mai proasta perioada meteo din viata mea (1991-2023 perioada constienta) si reactionez la ea ca atare, sunt viu nu sunt robot.

Daca o dau in conspiratie, se vrea iarna blanda ca sa fie Ucraina protejata. Dar iernile precedente nu a fost razboiul.

Sus

MesajScris: Mie Dec 28, 2022 1:29 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Ce treabă are Ucraina în acest topic? Vezi că o iei pe arătură, și nu este ok, apoi cu greu îți mai revii. Lasă vremea în pace, este perfect așa cum este.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 28, 2022 1:55 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

E mai praf ca oricand. Inteleg, 1, 2, poate 3 ierni seci, dar deja ce e prea mult e prea mult.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Mie Dec 28, 2022 2:01 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Neaceasca85 scrie:
singuratic83 scrie:

In alta ordine de idei, azi e a treia zi insorita consecutiv. Parca nici nu a fost Craciunul, ci Pastele, fara pomi infloriti. Mai sper doar intr-o minune de revelion, sa fie macar ceata, <a href="http://www.meteorologie.ro/modules.php?name=Encyclopedia&op=content&tid=51"><a href="http://www.meteorologie.ro/modules.php?name=Encyclopedia&op=content&tid=51"><a href="http://www.meteorologie.ro/modules.php?name=Encyclopedia&op=content&tid=51"><a href="http://www.meteorologie.ro/modules.php?name=Encyclopedia&op=content&tid=51">chiciura</a></a></a></a>, ger in noaptea dintre ani... ca zapada pare deja SF pentru perioada asta instabila.

Tocmai ca nu este instabila, este mult prea stabila pentru gusturile mele, s-a instalat acalmia absurda si liniaritatea infricosatoare, mai ales in timpul iernilor, dar a marcat si o vara la capitolul asta, 2020.

Nu am o problema ca nu e zapada in decembrie, cand s-a intamplat sa am a fost strat modest si viscol lipsa, problema mea de la care iau foc si fac postari furibunde si disper de viata este ca ianuarie se anunta chiar mai nasol decat 2019, 2020, 2021 si 2022. Februarie e prea departe dar m-a obisnuit sa fie mai insorit decat martie, cand iarna incearca mereu prea tarziu sa dea ceva, inmuiat si flescait de indicele UV deja prea mare.

Ieri m-am enervat ca nu puteam citi contoarele de curent de la soarele care nu are ce cauta pe cer in perioada asta, venind intr-un unghi aiurea si deranjant.

Nu te poti impotrivi evolutiei vremii, orice ai face. In zilele urmatoare vremea va evolua conform asteptarilor, adica va fi cald, Soare si vant de vest in general si nu poti face nimic in privinta asta.
Poti sa negi cat vrei ca vinovata este incalzirea globala pentru disparitia iernilor din tara noastra, pentru ca nici aici nu rezolvi nimic si nu schimbi realitatea, iar iernile nu vor mai reveni, indiferent cat vei plange.
Ca sa fi schimbat ceva aveai la dispozitie o singura solutie: sa te fi nascut cu vreo 100 de ani in urma (sau sa mergi inapoi in trecut cu masina timpului - vezi poate faci rost de ea zilele astea) si sa pui piedica dezvoltarii industriei si poluarii masive cu gaze cu efect de sera, dar de unul singur nu aveai ce sa rezolvi prea mult, chiar daca ai fi fost si de 1000 de ori mai vocal decat Greta Thunberg si sigur ai fi fost, daca ai fi stiut ca vei ramane de tot fara ierni din cauza asta.
Acum insa in fata imposibilitatii de a avea o sansa de a putea schimba ceva si a reversa actuala incalzire globala, nu-ti mai ramane decat sa te asociezi cu oculta mondiala si cu grupurile corupte de manipulare care neaga fara argumente ca nu exista incalzire globala cauzata de om si de fapt ca nu exista incalzire globala deloc sau ca ea nu produce nicio schimbare in mersul anotimpurilor.

Si da, perioada este de instabilitate climatica, deoarece starea sistemului climatic este perturbata masiv fata de perioada de acum 10-20-30 de ani.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Dec 28, 2022 2:33 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Instabilitatea si de fapt actiunea este la americani, nu la ioropeni, cap la ei, pajura la noi, La Nina prelungita ce a blocat un pattern stabil care se activeaza like clockwork in ultima decada de decembrie.

Suntem pe topic de Bucuresti, care la fel ca Slatina, nu a mai vazut mare lucru in perioada 2019-2023.

Termenul de perturbatie atmosferica era folosit in vremurile bune laolalta cu cel de pasaj frontal. Acum nu e perturbatie, e stabilitate prosteasca. Makes me feel like shit here.

Sus

MesajScris: Mie Dec 28, 2022 4:23 pm 
Ieri 27 si azi 28 decembrie temperatura un pic mai scazuta fata de zilele trecute.
Nici azi nu am putut vedea din Bucuresti varfurile muntilor si eventuale portiuni de zapada din cauza norilor din zona respectiva.

DA este topic de Bucuresti SI NU ARE NICI O LEGATURA CU slatina !

Sus

MesajScris: Mie Dec 28, 2022 7:47 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Acum de exemplu faptul ca avem cer senin este foarte bine, pentru ca iata ca deja la ora 18 avem 0 grade la Baneasa si chiar daca in noaptea asta vor trece niste nori de altitudine pe deasupra Bucurestiului ca sa mai incurce un pic scaderea temperaturii, totusi ar trebui sa avem o minima de cel putin -6 grade la Baneasa maine dimineata.
Dupa aia maine o sa fie un pic mai cald decat azi si apoi in zilele urmatoare din ce in ce mai cald.
In noaptea de revelion temperatura nici macar nu va mai reusi sa scada sub 0 grade.

Sus

MesajScris: Sâm Dec 31, 2022 10:48 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Temperatura maxima absoluta a lunii ianuarie la statia Baneasa este de 17.1 grade si a fost inregistrata la data de 31.01.2002.
Pe 2 ianuarie temperatura maxima se va apropia mult de aceasta valoare si ar fi sanse chiar sa se si depaseasca.
Pana la urma daca tot va fi caldura mare, macar sa se doboare si recordul de maxima, de ce nu?

Sus

MesajScris: Dum Ian 01, 2023 3:30 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

O vreme mai bolnava ca asta, nu cred ca am mai trait! A saptea zi consecutiva cu un soare nesimtit (ca altfel nu-l pot numi) si temperaturi de martie/aprilie, fara nici macar o adiere de vant. Parca suntem incadrati intr-un tablou apocaliptic! Si din luna mai incolo, cred ca trebuie sa ne asteptam la niste scumpiri demne de cartea recordurilor pentru alimentele de baza, daca nu se va schimba nimic in circulatia asta odioasa, in urmatoarele saptamani.
Au fost niste sarbatori absolut oribile!

Sus

MesajScris: Dum Ian 01, 2023 5:44 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Sunt zile splendide de primăvară cu cer sticlă, nori lenticulari răzleți. A fost și un pic de ceață de dimineață.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16076 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1005, 1006, 1007, 1008, 1009, 1010, 1011 ... 1072  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]