iceage scrie:
gogulica scrie:
Ideea de "viscol" e doar partiala, pentru ca temperaturile nu-l sustin si sincer sa fiu nu e nimic mai infect decat un ciclon puternic care aduce multe ploi insotite de vant. Oricum, extrem de multe se pot schimba pana atunci, poate chiar si disparitia completa a influentei ciclonului asupra tarii noastre, asa ca mai astept.
nu sunt de acord cu tine - la temperaturi la 850 hPa de 0...-5 (GFS) sau grosimi relative (500/1000 hPa) de 532...538 pe circulatii de NE in ianuarie, avand certitudinea ca masa care patrunde prin N-NE va fi foarte rece la suprafata (vedeti ce e prin Polonia, Belarus, acum...), nu cred ca ar trebui sa prognozam ploaie, poate doar ploaie care ingheata trecator in SE si poate ploaie doar pe litoral; iar daca privim ansamblul, vedem ca media temperaturii la 850 hPa in timpul intervalului cu precipitatii este la -5, deci...
singurul model care ar sustine ploaia este US Navy (NGP)
Eu ma refeream strict la temperaturile la 2 m prognozate de GFS. Ma tem ca totusi, in urma acestui ciclon nenorocit, zonele la nord de noi se vor incalzi foarte tare, isi vor pierde stratul de zapada si chiar daca va fi acea racire la inceputul saptamanii viitoare, ma tem ca ninsorile care vor cadea acolo, nu vor putea depune strat uniform, daca vor depune ceva. In acest caz, cred ca si la -5 C la 850 hPa, vom avea probleme cu temperaturile la 2 m si fie va fi ninsoare floscaita, fie poate lapovita si ploaie.