Ca tot am vorbit de Antalya, bagai la Search bratara si vad ca nu am mai zis de asta. In 2008 si 2009 am fost la hoteluri/complexuri All Inclusive (Ultra All Inclusive in 2009, un purcoi de bani a costat, tata cam strange bani tot anul pentru concediul lui peste

). Asta presupune ca nu trebuie sa dai nici un ban acolo, poti face plaja/manca/bea/face orice cat vrea muschii tai. Insa o problema pentru mine este ca majoritatea acestor hoteluri pe care le urasc din aceasta cauza este ca trebuie sa porti la mana un rahat de bratara de plastic cu numele hotelului, care constituie un fel de legitimatie ca nu esti intrus si ai platit sejurul. Chestia aia nu se mai poate desface decat rupand-o definitiv, adica numai la terminarea sejurului. Cum eu nu suport sa port nimic de genul ceas, bratari sau lantisoare de aur, am cerut receptionerului sa mi-o faca mai larga sa o pot da jos cand vreau.

Fuck All Inclusive for that!

Imi da impresia de zgarda sau Auschwitz, esti pur si simplu insemnat ca un porumbel la picior.
Insa in 2009 am avut parte de o surpriza placuta, cand urma sa ma dau jos din autocar si sa intru la "puscarie" eram foarte stresat de treaba asta "Ah, urmeaza mizeria aia idioata la mana" si la intrare in hotelul Amara (contradictie de nume cu regimul dinauntru

) ne intampina 2 turcoaice frumoase.

Eu ma asteptam sa ne puna chestiile alea, cand colo ma pomenesc ca ne varsa parfum pe mana si ne ofera sa gustam rahat turcesc.

Apoi la receptie mare mi-a fost bucuria cand am vazut ca ne da cartele, niste carduri de plastic, in loc de bratari, receptionera precizand in engleza acest lucru.

Si nici nu iti trebuiau acele carduri decat cel de prosoape de plaja ca sa iti dea prosopul in schimbul cardului, in rest nu trebuia sa le folosesti nicaieri, ah, ar mai fi cel de la usa din camera, trebuia sa-l bagi ca sa se deschida.
In 2008 am fost la un hotel izolat in camp la o autostrada, nu aveai cum sa iesi din incinta lui decat cu autocarul. L-am comparat cu o puscarie/Casa Big Brother, asa de izolati eram.

Insa in 2009 puteai sa iesi si sa intri din hotel in statiune la tarabe/magazine fara probleme. La intrare stateau una sau doua "manechine" care aveau datoria sa zambeasca mereu la turisti, cred ca erau alese unele cu memorie vizuala

ca sa nu intre intrusii sa profite de serviciile practic gratuite. Cine stie unde dracu ma mai iau ai mei la vara, sper sa reusesc sa rezolv problema bratarii idioate si desigur sa nu ratez vreo furtuna.