forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Iun 02, 2026 1:19 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5263 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 351  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Europa
MesajScris: Joi Noi 01, 2012 7:50 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Se pare ca in ultimele ore cele mai mari cantitati s-au strans in Croatia si sunt de mentionat cifre precum 225.8 l/mp la Pazin sau 130.4 l/mp la Rijeka.

Sus

MesajScris: Vin Noi 02, 2012 7:20 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Cateva poze din Albania, ca tot mi s-au cerut :D

Intrarea pe partea de n-v din Muntenegru

Imagine

Imagine

Primul oras intalnit a fost Shkoder, aflat pe malul lacului cu acelasi nume care pt cativa km formeaza granita cu Muntenegru

Imagine

Moscheile sunt la tot pasul in nordul si centrul tarii.In sud aceastea sunt inlocuite de catedralele ortodoxe, iar albanezii isi pierd majoritatea in fara grecilor.Aici e una chiar din capitala, Tirana

Imagine

Prin Tirana, probabil cel mai anarhic oras din Europa la capitolul circulatie.E mai groaznic decat in Bucuresti, si am fost de cateva ori si prin Bucuresti.

Imagine

Statiunea Durres, un fel de Mamaia al lor.E la doar 30km de Tirana, de care e legata de o autostrada cu 6 benzi.Toata fita albaneza e aici :D

Imagine

Au si ei urme romane ca si noi, insa predomina cele grecesti.Aici un sit, printre cele mai bine pastrate la ei.Se numeste Apolonia

Imagine

Renumitele buncare a lui Enver Hodxa(Hodja), conducatorul comunist al Albaniei timp de 50 de ani, din 1945 si pana in 1985.Probabil ca doar aici comunismul a fost mai rau decat in Romania.Albanezii nu erau lasati nici macar sa-si cumpere masini, asta e motivul pt care abia acum se construiesc o gramada de drumuri in tara.E foarte interesanta istoria tarii in acea perioada de 50 de ani.

Imagine

Imagine

Imagine

Statiunea Vlore supranumita perla Albaniei inca de pe acum datorita peisajului care o inconjoara.E o statiune de lux, autostrada care leaga nordul de sud si care e in plina constructie trece chiar pe langa ea.Astia construiesc in medie 100km de autostrada pe an.Hotelurile infloresc pur si simplu in statiune.

Imagine

Drumul care serpuieste dupa Vlore, ajunge de la 0m la 1500m si inapoi la 0 in doar 30km.E in mare parte fara parapeti, are doar 2 benzi si albanezii circula ca naiba.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Golfulete cu plaje private in sudul tarii.

Imagine

Imagine

Dealuri pline cu aloe tot pe coasta de sud.Trebuie sa recunosc ca sudul mi-a placut mai mult ca peisaj decat nordul.

Imagine

Imagine

Imagine

Bananieri in cea mai sudica statiune a tarii, Sarande.O zona adapostita de munti, unde temperatura nu coboara sub 5 grade decat o data la cativa ani.Aici a avut prin anii '30 o casa si Nicolae Iorga, care a scris prima carte despre istoria Albaniei, casa primita in dar de la regele Albaniei drept recunostiinta.

Imagine

Chiar si Yucca creste salbatic in aceasta zona.

Imagine

Imagine

Prin muntii inalti din centrul tarii, spre Macedonia, insa am ajuns aici intr-un loc unde imi doream demult sa ajung.

Imagine

Imagine

Voskopoje sau Moscopole in dialectul armanesc, capitala armanimii si locul de bastina a bunicului familei Becali si a multor aromani de la noi din tara.O istorie fantastica are acest loc de la 1500m altitudine.

Imagine

Biserica Sf.Marie, arsa in sec.XVII de musulmani

Imagine

Descrierea in dialectul aroman.

Imagine

Imagine

Imagine

Si vama cu Macedonia :D

Imagine

Sus

MesajScris: Vin Noi 02, 2012 7:27 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Fain. Mi-ar fi placut sa vad mai multe peisaje cu munti, but hey, that's just me. :) Probabil excursia ta a avut o nota mai mult "istorica".

Sus

MesajScris: Vin Noi 02, 2012 7:30 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

A avut de toate.Adica, relaxare, baie in mare, distractie intr-un club din Muntenegru, a avut si o parte istorica, si religioasa, adica am vizitat si manastiri din Serbia si Muntenegru si o moschee in Albania.A fost ca o shaorma cu de toate :D.In orice caz, nu am avut timp sa ma plictisesc si asta e principalul motiv pt care prefer pe cont propriu in dauna celor organizate de agentii.Cand o sa mai am ceva timp liber o sa mai postez ceva poze cu munti si din Albania si mai ales din Muntenegru.

Sus

MesajScris: Vin Noi 02, 2012 7:51 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Got it. :)

Tornada in Croatia in seara asta:

Imagine

Sus

MesajScris: Vin Noi 02, 2012 8:01 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Foarte frumos, ma bucur ca ai postat aceste poze :)

Nice tornado, vad ca vremea e pe val zilele astea pe acolo :)

Sus

MesajScris: Vin Noi 02, 2012 9:23 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Cu asa peisaje turismul vine de la sine. Si ma gandesc ca nu e nici la fel de scump ca in occident.

Sus

MesajScris: Vin Noi 02, 2012 9:41 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

E cea mai ieftina tara in care am umblat, la putina distanta de Serbia.La nivelul lui 2011, benzina era cam cu 1 leu sub cea a noastra, pachetul de tigari intre 3.5 si 4.5 lei, un kebab 4-5 lei, 1l de ulei in medie 4 lei, o noapte la pensiune in conditii bune 25-30 de lei.De fapt chiar de lei e si vorba, pt ca moneda lor, leke, in albaneza inseamna leu :D, la fel ca leva bulgareasca, tot leu.

Sus

MesajScris: Vin Noi 02, 2012 9:46 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Incredibil! Sub jumatate din preturile noastre din acel moment. Bine, in Romania s-a remarcat o crestere odata cu intrarea in UE (care nu a adus nimic bun pentru noi).

Sus

MesajScris: Vin Noi 02, 2012 10:06 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

steaua scrie:
Cu asa peisaje turismul vine de la sine. Si ma gandesc ca nu e nici la fel de scump ca in occident.

Sincer mie nu prea imi plac boschetii aia si peisajul arid...prea aduc a fasia Gaza...

Sus

MesajScris: Vin Noi 02, 2012 10:07 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

A adus, pentru unii. :)

Sus

MesajScris: Vin Noi 02, 2012 11:18 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Andrei87 scrie:
steaua scrie:

Sincer mie nu prea imi plac boschetii aia si peisajul arid...prea aduc a fasia Gaza...

Chestia e ca intr-o ora poti schimba acei boscheti arizi(aloe, care e foarte scumpa) cu racoarea muntelui de 2500m.In noiembrie de exemplu sau in mai poti ajunge de la schi direct la o baie in mare in doar 2 ore.Putine tari se pot lauda cu asa ceva.Eu am prezis ca in maxim 5 ani, o gramada de lume, printre care si foarte multi romani vor da Bulgaria si Croatia pe Albania.

Sus

MesajScris: Vin Noi 02, 2012 11:30 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Over a third of the territory of Albania – about 10,000 square kilometers (2.5 million acres) – is forested and the country is very rich in flora.

Ne fac astia de rusine la suprafata impadurita raportat la teritoriu si nu e o scuza ca e preponderent tara muntoasa.

Sus

MesajScris: Vin Noi 02, 2012 11:40 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Eu n-am vazut nici un brad in pozele lui Sorin. Boschetii aia nu ii pun la padure.
Sincer, mi-ar placea mai mult la Mamaia decat in multe zone din Europa, cum ar fi: sudul Turciei, coasta dalmata sau sudul Frantei. Cred ca frumusetea litoralului romanesc este egalata doar de Ibiza si de cateva statiuni spaniole. Aici am inclus si aglomeratia. Sa mor io, parca in statiunile astea din Europa e pustiu, si mai e un lucru care nu-mi place, strazi prea largi, prea mult spatiu intre cladiri. N-as da Mamaia pentru Antalya pentru nimic in lume.

Sus

MesajScris: Vin Noi 02, 2012 11:50 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pai in partea aia unde a fost Sorin e peisajul asa.Sa te uiti pe net sa vezi ce peisaje au in alte zone, paduri, lacuri, etc :) Thethi National Park spre exemplu e superb.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5263 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 351  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]