MihaiBogdan scrie:
Buna ziua tuturor!Razgandindu-ma in privinta achizitionarii stormglass(vezi topicul "Stormglass"),m-am hotarat sa-mi cumpar o statie meteo profesionala.Oferta de la ECHIPOT,cu modelul La Crosse WS 2355,imi surade.
In continuare,doresc cateva precizari,in legatura cu acest model de statie.
1.Afiseaza aceasta statie,pe monitor,punctul de roua si cantiatea de precipitatii?(pentru ca in poza de pe Echipot nu afiseaza acesti doi parametri)
2.Statia trebuie sa stea permanent conectata la PC?
3.Daca statia nu sta conectata la calculator tot timpul,ea poate sa inregistreze schimbarile la un interval in secunde,sau doar o data la 3 ore?
4.Este frecventa la care lucreaza,periculoasa pentru sanatate,exista pericol de cancer?(Daca se poate sa-mi precizati SAR-ul)
5.Daca pun girueta si anemometrul pe un stalp subtire de plastic de cativa metri,la fereastra,exista pericolul sa fie trasnite aparatele?
6.Unda poate fi receptionata prin pereti,de catre statie prin asezare oarecare fata de stalp,sau trebuie sa fie in linie cu senzorii?
7.Exista service in Bucuresti,pentru statie?
Va multumesc!
Ca proaspat posesor de WS2355 o sa incerc sa raspund la cateva intrebari:
1. Da, numai ca nu poate afisa informatiile decat pe rand. Prin apasarea succesiva a unei taste sunt afisati pe rand parametri.
2. Nu trebuie sa stea in permanenta conectata la PC. Statia are o memorie proprie de 175 de randuri de date. Autonomia de inregistrare a parametrilor meteo depinde de frecventa la care dorim sa se faca inregistrarea acestora.
De ex pentru inregistrari la fiecare minut autonomia este de: 1*175=175 de minute.
Daca alegem sa se faca inregistrari la fiecare 10 minute avem o autonomie de 10*175=1750 minute = 29 ore si 10 minute.
La conectarea statiei la calculator datele sunt transferate automat de programul Heawy Weather (care vine la pachet cu statia).
3. Intervalul minim de inregistrare e de un minut. Ca interval de inregistrare se poate alege doar un numar intreg de minute (2, 3, 20, 30 etc). Pe cel maxim nu-l cunosc.
4. Nu stiu! Despre SAR nu scrie nimic, dar banuiesc ca este mult mai mic decat la un telefon mobil.
5. Daca stalpul depaseste inaltimea constructiei si aceasta nu are paratrasnet cred ca extista pericolul sa fie trasnite.
In plus stalpul fiind subtire si din plastic o sa vibreze puternic cand va bate vantul, iar anemometrul nu va inregistra corect si se va uza mai repede. O teava metalica prinsa de zid in mai multe puncte si care sa depaseasca acoperisul cu 2-3 metri cred ca e mult mai potrivita. Cel putin pana se intorc furtunile cu descarcari electrice. Ideal ar fi ca anemometrul astfel instalat sa fie sub zona de protectie a unui paratrasnet al cladirii.
6. Depinde cati pereti sunt. Statia primeste semnalul de la senzorul de tempretatura/umiditate, anemometrul si pluviometrul legand-se de acesta prin fir. De asemenea, daca intre consola si senzorul termo/higro sunt mai putin de 10 metri poti lega statia prin fir (eu asa am facut). Avantajele sunt multiple:
- transmisia se face la 8 secunde fata de 128 in cazul wireless;
- nu ai pierderi ale transmisiei datorita peretilor si eventualelor interferente;
- daca consola e alimentata de la priza se va prelungi durata de viata a bateriilor senzorului termo/higro.
7. Nu stiu!