forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Mai 25, 2026 5:50 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Reguli forum

Pentru stirile preluate din alte surse va rugam sa :
- scrieti si un mic rezumat al stirii
- sa precizati sursa

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 240 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Stiri meteo - topic general
MesajScris: Vin Dec 21, 2012 1:43 pm 
Conectat
Mr. Green
Mr. Green

Despre activitatea vulcanica recenta gasiti detalii aici: http://volcano.si.edu/reports/usgs/index.cfm

Sus

MesajScris: Vin Dec 21, 2012 3:55 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

doodoo scrie:
de aia noroiosi zici, nu ? :)

:lol: Nu, de aia cu valuri piroclastice :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 24, 2012 4:17 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Sper ca nu iubesti vulcanii, i really hate them, viata ar fi fost mai buna fara ei si fara cutremure.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 24, 2012 4:18 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

supercell scrie:
Am fost pasionat de vulcani inca dinainte de a ma prinde microbul meteorologiei. Imi plac foarte mult documentarele pe tema asta :)

Ah da, ma rog, si eu cand eram mic aveam o atractie fata de vulcani pentru ca-mi placeau cei din desenele animate. :lol: La Captain Planet era cea mai interesanta faza, aruncau gunoaiele in vulcan si odata a erupt cu totul. Am avut si o revista cu vulcani frumos desenati.

Sus

MesajScris: Lun Dec 24, 2012 10:47 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Vulcanii creeaza, vulcanii distrug.Au avut si au un rol esential pe planeta asta :wink:

Sus

MesajScris: Lun Dec 24, 2012 5:03 pm 
Conectat
Mr. Green
Mr. Green

http://www.bbc.co.uk/news/world-latin-america-20835029

Sus

MesajScris: Lun Dec 24, 2012 5:06 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

O zona foarte activa vulcanic, cei care traiesc acolo stiu ca mai vine randul la cate o "erectie" vulcanica :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Dec 24, 2012 5:49 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Cand e cu lava si cenusa este ejaculare vulcanica. :lol: Cand vulcanul are orgasm e dezastru. :lol:

Sus

MesajScris: Joi Ian 10, 2013 9:23 pm 
Conectat
Mr. Green
Mr. Green

Un raport interesant legat de conexiunea dintre variabilitatea solara si clima terestra:

Jan. 8, 2013: In the galactic scheme of things, the Sun is a remarkably constant star. While some stars exhibit dramatic pulsations, wildly yo-yoing in size and brightness, and sometimes even exploding, the luminosity of our own sun varies a measly 0.1% over the course of the 11-year solar cycle.

There is, however, a dawning realization among researchers that even these apparently tiny variations can have a significant effect on terrestrial climate. A new report issued by the National Research Council (NRC), "The Effects of Solar Variability on Earth's Climate," lays out some of the surprisingly complex ways that solar activity can make itself felt on our planet ... detalii in link

Sus

MesajScris: Vin Ian 11, 2013 2:28 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Vad ca incearca sa demonteze o teorie cum ca Soarele e cauza incalzirii globale...exista o astfel de teorie? Sigur exista, daca incearca s-o demonteze.

"This fits in with the conclusion of the IPCC and previous NRC reports that solar variability is NOT the cause of global warming over the last 50 years."

Faimosul IPCC...no comment.
De ar exista mai multe site-uri ca wikileaks...din pacate si internetul e controlat.

Sus

MesajScris: Vin Ian 11, 2013 12:35 pm 
Conectat
Mr. Green
Mr. Green

Articolul e foarte echilibrat. S-a adus in discutie si o parere a celor de la IPCC, pe o jumatate de rand, fara legatura cu acest raport. Ideea desprinsa este cu totul alta. Sa fac un mic rezumat:
S-a tinut o sesiune stiintifica, la care au participat mai multi cercetatori de la diferite institutii. Pe baza cercetarilor nu s-a tras o concluzie clara, dar ceea ce s-a luat in discutie este ca exista posibilitatea ca soarele sa influenteze clima pe Terra, global sau regional, desi intensitatea solara variaza cu un minuscul 0,1%, intre minimul si maximul unui ciclu solar. Cu aceasta teorie majoritatea dintre participantii la sesiune a fost de acord. Pe baza acestor studii NRC a alcatuit un raport avand ca tema “The Effects of Solar Variability on Earth’s Climate” - "Efectele variabilitatii solare asupra climei pe Terra".

Sus

MesajScris: Dum Ian 20, 2013 5:55 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

http://www.wunderground.com/blog/weathe ... ntrynum=73

Ar fi bine si in Romania sa se amplaseze pluviometre in puncte cheie pentru ca s-ar putea descoperi zone si mai ploioase decat se cunosc actual.Ar merita o amplasare chiar pe unul din varfurile de peste 2500 m :)

Sus

MesajScris: Dum Ian 20, 2013 6:40 pm 
Conectat
Mr. Green
Mr. Green

Probabil. Am citit undeva pe siteul vechi ANM ca in Romania ar fi existat (nu stiu daca mai exista) 1665 de posturi de masurare pluviometrice. 8O Sa fie adevarat? Daca am avea atatea sigur s-ar cunoaste punctul maxim, pe baza statisticilor.

Sus

MesajScris: Dum Ian 20, 2013 7:11 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

steaua scrie:
Probabil. Am citit undeva pe siteul vechi ANM ca in Romania ar fi existat (nu stiu daca mai exista) 1665 de posturi de masurare pluviometrice. 8O Sa fie adevarat? Daca am avea atatea sigur s-ar cunoaste punctul maxim, pe baza statisticilor.

In Jud.Mures intre 1970 si 1990 existau 80 de posturi pluvio.Am mai spus ca am vazut tabele lunare de atunci.Acum exista 18 care apartin de ape si 2 care transmit direct catre anm.Eu cred ca si mai multe existau in anii '70-80 la nivel national.

Sus

MesajScris: Mar Ian 22, 2013 11:17 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

1665 pare plauzibil

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 240 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]