forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Sâm Mai 23, 2026 6:22 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 106 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Limoges, Franta
MesajScris: Dum Ian 13, 2013 12:06 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Mag Lev-urile japoneze nu au recordul mai mare de atat?

Sus

MesajScris: Dum Ian 13, 2013 12:12 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Prin 2009 un tren japonez cu levitatie magnetica a atins 581 km/h. Totusi cele doua tipuri de trenuri ar trebui sa "concureze" la categorii separate avand sisteme total diferite de deplasare.

Sus

MesajScris: Dum Ian 13, 2013 12:33 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Atunci cand trece cu TGV-ul pe sub podul ala intotdeauna mi s-a parut cea mai tare faza :)

Sus

MesajScris: Dum Ian 13, 2013 12:44 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Ce bine arata sistemul feroviar in Franta. Cu asa o infrastructura e o mai mare placere sa mergi cu trenul decat cu masina. La noi daca mergi de la Satu Mare la Constanta nu esti sigur ca ajungi la destinatie in 24 de ore, sau poate ca nu mai ajungi deloc.

Sus

MesajScris: Dum Ian 13, 2013 2:02 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Sa mentionam totusi si pretul biletelor la TGV...per km e de cateva ori mai scump decat cu avionul la bussines class.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 13, 2013 4:45 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Holly Fuck, 8O avionul la biznis clas ar trebui sa fie cel mai scump. Prohibitiv categoric.

Trenul poate fi si este mai rapid ca masina in vest, dar la noi merge cu viteza Trabantului. Cum facea Badea cand a auzit cat faci cu trenul de la Oradea la Constanta, parca avea un infarct. :lol:

Sus

MesajScris: Dum Ian 13, 2013 6:04 am 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

A plouat bine azi. Nu ca as fi prins vreo aversa, m-am trezit la amiaza si actiunea a fost dimineata, dar m-am prins dupa balti. Spre seara i-a mai dat o ploicica. Supercell zicea el bine aerul asta umed si rece imi place la nebunie. E ca un fel de aer de inceput de primavara. Si in asa aer nimic nu se evaporeaza si totul se mentine ud si plouat zile intregi. Nebulozitatea si ploaia nu ma deranjeaza chiar deloc, atata ca lipseste un pic varietatea. Ce-i drept, asta inseamna si ca pretuiesti o zi insorita mai mult decat de obicei.

Andrei87 scrie:
Sa mentionam totusi si pretul biletelor la TGV...per km e de cateva ori mai scump decat cu avionul la bussines class.

Cu trenul "normal" si direct, e 50 de euro pana la paris. Cu legatura si TGV, e 52 euro . Bine, e si o oferta care ajunge la 75 de euro tot asa, dar ideea e ca se poate. Cu trenul direct fac 3 ore si 12 minute (distanta e de vreo 350km ), cu TGV fac 3 ore si 47 ca trebuie sa-l astept in gara de legatura. Din ce am aflat pana acum, nu depaseste 270 la ora pe magistrala asta. Oricum se complica treaba, avionul pleaca la 9 dimineata si astia nu au trenuri de noapte pana la Paris. Cu cel mai devreme tren de dimineata ajung pe la 11 la aeroport, cu cel mai tarziu tren de seara ajung la 11 seara acolo deci probabil se lasa cu hotel. De asteptat la aeroport cica e exclus, nu te lasa asa mult.
Poate totusi iau autocarul, dar ar fi 2 zile si ceva pe drum si probabil ma va lasa la Deva, caz in care se lasa cu vizita la matusa-mea, poate chiar noapte dormita acolo (doamne feri :lol: ) si tot tre sa fac drumul spre Cluj...chiar nu mi-ar conveni. Ideea de drum cu autocarul in sine nu e asa nasoala, dar nu vezi mare lucru pe geam. Autostrazile cam evita zonele populate, deci tot ce vezi sunt paduri si iar paduri si eventual ceva sate.

Sus

MesajScris: Dum Ian 13, 2013 10:54 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Francezii nu taie padurile, de aia :)))

Sus

MesajScris: Dum Ian 13, 2013 3:31 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

@stef
Cu problema asta ( trenurile noaptea ) ne confruntam si noi. Dupa 01 AM si pana pe la 05 AM nu circula spre aeroportul Luton. Daca avionul decoleaza la 08:00 si trebuie sa fim cu cel putin doua ore mai devreme nu am curaj sa incerc varianta tren de dimineata. Asa ca am ajuns la concluzia ca mai bine cand mergem in RO mergem cu masina noastra pana in parcarea aeroportului ( ultima data a costat 98 GBP / 14 zile ) si gata. A fost chiar mai ieftin fata de autobuz pana la gara, tren dus intors si taxiul pana acasa. Cred ca la voi varianta weekend - masina pana acasa in RO este perfecta. Aici pe langa faptul ca am distanta mult mai mare mai am canalul si masina cu volan pe dreapta :wink:

@supercell
Nici aici nu se taie padurile. Pacat ca nu prea sunt :!: Mai mult camp. este adevarat ca est everde si acum in ianuarie dar este camp.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 13, 2013 4:30 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

N-as merge cu autocarul niciodata, dureaza prea mult, boring, n-as putea dormi in el.

Sus

MesajScris: Dum Ian 13, 2013 9:47 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Daca te referi la ce am scris eu nu m-am referit la autocar ci la masina personala. Din F pana la Cluj se ajunge repede. Daca mai sunt si doi soferi pleci vineri dupa-masa iar spre dimineata sambata esti home. Eu nu am cum de aici sa fac asa ceva si pana in Bucuresti.
Am fost cu autocarul in patru concedii lungi. A ajuns. Nu ai loc comod pe scaun, galagie, nu ai toaleta - chiar daca se spune teoretic ca este. Cel mai naspa a fost in 2003 Antalya. Un autocar de cacat ( scuze ). A mai fost unul mai bunicel in insula Evia ( Gr ). Urmatoarele au fost mai bune. Eurolines care din punct de vedere comoditate erau ok dar tot toaleta nefunctionala. Din 2006 am hotarat sa renuntam la a cutreiera Europa cu autocarul. Masina mica :idea:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 14, 2013 5:02 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Am fost eu cu masina in Grecia in iulie 2007, mi s-a parut la fel de lung cum mi se pareau drumurile cu Dacia la marea romaneasca, dar tata s-a saturat si a zis ca nu mai face asa ceva ci doar cu avionul. Si da, nu as mai merge pe sol, doar on air, numai teleportarea l-ar bate.

Avionul catre Antalya dureaza prea putin ca sa am nevoie la WC asa ca nu stiu cum e toaleta de avion. Sub aspectul asta prefer trenul ca faci cand vrei, cu masina sau autocarul trebuie cautat un WC.

Antalya in 2003, wow, cred ca in septembrie 2003 au fost niste furtuni acolo de mama-mama, mare dezamagire am avut cu mocanestile de la noi cand ANM anunta lucruri grozave.

Sus

MesajScris: Lun Ian 14, 2013 5:11 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Inseamna ca nu esti genul de om care cauta un concediu adevarat. Este foarte usor sa-ti muti f....l de colo colo.
Dar sa vizitezi ceva ?

Sus

MesajScris: Lun Ian 14, 2013 5:47 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Fara sa se supere pe mine, oricum stiu ca nu-i suparacios :D, dar Neaceasca e un om pe langa care viata trece degeaba.Pacat.Nu inteleg astfel de oameni.El se multumeste sa traiasca impreuna cu ai lui, sa fie intretinut de acestia, nu-i plac femeile, merge in concediu cu parintii punandu-si fundul intr-un avion si stand toata ziua intr-o camera de hotel studiind AC-ul si din cand in cand mai iese la un spa.N-as putea trai astfel.Eu in concedii niciodata n-am apelat la agentii.Toate mi le-am facut pe cont propriu, fara GPS, doar cu o harta in mana si una in cap.Am mers cu masina si am vizitat aproape tot ce se putea vizita.Si am calatorit ceva cu masina.In general media pe concediu sare de 2000km, iar acum 2 ani de exemplu a ajuns chiar la 5000km :D.Asta in exterior.In tara, mai putini km, dar nu exista vara si toamna fara macar o drumetie cu rucsacul in spate sus pe munti, liber, doar tu si muntele.Dar ramai cu niste amintiri, iti traiesti viata si tineretea pt ca doar o viata ai si in acea viata numai o data esti tanar.

P.S. Desi sunt rac si sunt un familist convins, inca imi mai sta gandul in loc cateodata cand stiu ca la vara ma insor si practic, aceeasi femeie toata viata.Si eu sunt omul care nu inseala.N-am facut-o niciodata si nici nu cred ca sunt capabil.Noroc ca am trait ce-a fost frumos pana acum :D, adica pana acum 3 ani.Si acum viata e frumoasa, insa e o alta frumusete, complet diferita de cea cand esti singur.

Sus

MesajScris: Lun Ian 14, 2013 7:11 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

O drumetie cu rucsacul plin de routere, un stick de net si o aeroterma caci clima nu incape :wink:
Rai mai suntem, nu :?:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Acest subiect este închis, nu puteţi modifica mesaje sau să scrieţi răspunsuri viitoare.  [ 106 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]