Membru din: Dum Oct 26, 2008 1:00 pm Mesaje: 26136 Localitate: Slatina OT
Depinde de fiecare om in parte, Sorin e un aventurier, eu prefer siguranta, linistea si lipsa de griji. TV-ul este o alta chestie pe care o studiez, netul si radio daca am. Tata tot un comod este iar mama ii mai reproseaza ca nu a plimbat-o cat ar fi vrut ea .
Dimpotriva, eu consider ca viata trece pe langa mine daca lucrurile nu sunt asa cum le vreau eu. Fratele are ceva spirit de aventura, dar si-a luat GPS totusi. Si-mi recomanda cortul pe malul marii la Vama Veche, eu ii ziceam ca isi bate joc de mine.
Nu ies la SPA ci stau mult in apa marii, piscinele nu le bag in seama decat ca unica varianta sau mai ales aia calda si sulfuroasa de la Caciulata. La Sambata de Revelion nu am avut chef de SPA desi au construit asa ceva, mi se pare aiurea in acel loc.
In 2008 am vizitat cu autocarul cateva obiective in Antalya, o pestera, un castel al sultanilor, Canionul Verde unde am mers cu vaporasul pe rau, sa vedem cum arata taramurile de pe acolo.
_________________ Toata noaptea, pana in zori, voi citi in foc si flori, voi citi si voi vraji, ca sa aflu ce va fi. Am fost la Vulpeni.
Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Limoges, Franta
Scris: Mar Ian 15, 2013 1:06 am
Supercelula
Membru din: Mar Mai 06, 2008 1:00 pm Mesaje: 1801 Localitate: Deva&Cluj
Andrei87 scrie:
Domle, daca tu esti fericit... Esti fericit?
N-ai idee Acum e ninsoare abundenta cu fulgi mari afara. Meteox vede o descarcare-doua si prin Franta la frontul asta, poate prind si eu un tunet. Scuze ca am deturnat treaba . Pun poze mai tarziu
Scris: Mar Ian 15, 2013 3:13 am
Supercelula
Andrei87 scrie:
Scuza-ma, intrebarea ii era adresata lui neaceasca, dar vad ca nici tu nu o duci rau. Cand ai zis ca te intorci?
Stiu, dar nu m-am putut abtine. Sa vad cum e cu intorsul, probabil saptamana asta. Astazi a fost prima zi cand am avut temperaturi negative. Pana a venit frontul. Teoretic vin saptamana asta, trebuie sa vad ce si cum.
Scris: Joi Ian 17, 2013 3:08 am
Supercelula
I-a dat o ninsoare destul de sanatoasa azi dimineata. S-a vazut epic variatia precipitatiilor in functie de inaltime. Mergand de la rau spre zona cea mai inalta a orasului, am prins initial doar umed pe jos, apoi mazga, strat subtire de zapada si in final strat "sanatos" cu totul alb pe jos. Culmea ca ma gandeam ca la rau s-ar putea forma un fel de inversiune care ar mai ajuta depunerea si ninsoarea, dar tranzitia a fost foarte uniforma. Pe la apus inca era zapada sus pe deal, in strat continuu in zonele verzi si peticit in rest. Jos nici poveste, langa rau nici nu s-a depus in timpul ninsorii. Tot am zis ca o data iau un termometru si inregistrez temperaturile pe masura ce urc spre zona inalta a orasului. E ca si cand ai avea un oras intreg dispus pe panta Feleacului
S-ar parea ca vin cu Wizzul de Tg. Mures vineri seara. 48 euroi avionul, 58 euro trenul de aici pana la Beauvais. Asta comparat cu Eurolines care imi lua 120 de euro si faceam doua zile pe drum si ma lasa in Arad.. Bine, din Tg. Mures iau ceva tren de noapte spre Cluj (la 3:30 am , conform infofer; avionul ajunge la 1 si ceva) , dar e doar 27 lei biletul.
M-as sufoca de ras sa redirectioneze avionul pe Cluj din cauza ninsorilor din noaptea de vineri/sambata . Numai sa nu ma trezesc prin Moldova sau Oltenia sau alta destinatie exotica....Si mai am un pic de morcov ca vine un front aici chiar pe cand trebuie sa decoleze, sper sa nu se lase cu intarzieri prea mari. Sau daca e de intarziat, macar sa intarzie cat sa ajung dimineata in Romania. In afara de trenul de la 3:30, nu mai am decat la 7 tren spre Cluj. Si autobuzele pe la ora aia incep.
Andrei, nu ma mai lua cu grindina. Noaptea aia doar vise furtunoase am avut
Scris: Joi Ian 17, 2013 3:01 pm
Weather Guru
Membru din: Vin Dec 05, 2008 1:00 pm Mesaje: 37869 Localitate: Bistrita
Nu, de regula Wizz-urile care au probleme la aterizare pe LRTM aterizeaza pe LRCL si invers, daca nici acolo nu se poate atunci pe LRTR (timisoara). N-o sa te trezesti prin sud, oricum numai la Bucuresti s-ar fi putut si nu stiu daca ar fi avut atata kerosen pana acolo. Fain pret ai prins.
Scris: Vin Ian 18, 2013 4:26 am
Supercelula
Ultimele cateva zile au fost primele in nu stiu cat timp cu temperaturi negative mai consistente, chiar daca nici asa nu era frig de-a binelea. Aerul sub-zero si umed are un feeling extrem de fresh.
Trenul a fost 65 de euro, adica 56 plus ceva taxa . Ori era taxa pt loc pana la Paris (Paris-Beauvais e ca la personalele noastre, fara locuri), ori te taxeaza in plus daca nu il iei chiar in ziua plecarii. Am renuntat la ideea cu TGV-ul, dar nu ma plang. Pana si astea obisnuite au viteze maxime intre 160 si 200 la ora, lucru confirmat si de durata calatoriei, in linie dreapta sunt 350 km pana la Paris, pe care-i face in 3 ore si 12 minute.
Conform GFS, prind ninsoare si la decolare si la aterizare, sar dintr-un sistem in altul. Poate prind si turbulente, trebuie sa caut harti meteo pt traficul aerian . Mi-e un pic groaza sa nu raman blocat la Beauvais din cauza ninsorii, dar cat timp reusesc sa plec, mi se falfaie. Stau ca pe ace, nici somn nu cred ca o sa am. Atata le trebuie sa nu ma lase sa pozez. Si luna e destul de vizibila deja, poate prind peisaje faine de sus
La decolescu si aterizescu zic ca toate sculele sa fie stinse, iar tembelefoanele mobile sa fie inchise pe toata durata cascadoriei, aa, calatoriei. Prin urmare ai putea face poz(n)e doar dupa decolare.
Pe mine ma racaie aia cu telefoanele, sunt curios daca ai semnal acolo sus, as da search de retele intr-una (cum am tampit Wi-Fi-ul pe strada in primele saptamani cu Nokia 302) sa vad cate intra, sa vad simultan turcesti-bulgaresti-romanesti. Nu stiu in ce sens poate fi bruiata aparatura de bord, dar daca nu vorbesti la telefon nu prea ai cum sa bruiezi, iar 3 G-ul observ ca nu mai bazaie pe difuzoare.
_________________ Toata noaptea, pana in zori, voi citi in foc si flori, voi citi si voi vraji, ca sa aflu ce va fi. Am fost la Vulpeni.
Neaceasca85 scrie:
La decolescu si aterizescu zic ca toate sculele sa fie stinse, iar tembelefoanele mobile sa fie inchise pe toata durata cascadoriei, aa, calatoriei. Prin urmare ai putea face poz(n)e doar dupa decolare.
Pe mine ma racaie aia cu telefoanele, sunt curios daca ai semnal acolo sus, as da search de retele intr-una (cum am tampit Wi-Fi-ul pe strada in primele saptamani cu Nokia 302) sa vad cate intra, sa vad simultan turcesti-bulgaresti-romanesti. Nu stiu in ce sens poate fi bruiata aparatura de bord, dar daca nu vorbesti la telefon nu prea ai cum sa bruiezi, iar 3 G-ul observ ca nu mai bazaie pe difuzoare.
Cu telefonul mai inteleg, da' cu camera chiar nu vad ce ar putea avea. Cineva spunea ca a vazut cum i-au luat unuia telefonul intr-un zbor Wizz dupa ce l-au prins vorbind la telefon, deci e cam serioasa treaba. Nu intentionez sa vorbesc, l-as folosi la pozat si ascultat muzica.
Ma tenteaza sa intreb daca il pot tine pe airplane mode, pana la urma de asta-i zice asa , dar daca mi se zice ca nu, vor fi si cu ochii pe mine . Camera as piti-o la geam, oricum nici stewardesele nu umbla pe coridor la decolare deci n-as avea probleme.
Interesanta problema cu semnalul, banuiesc ca ceva tot o fi din moment ce se mai gasesc unii sa vorbeasca. Sus de tot nu stiu...12 km plus ca esti intr-o chestie din metal. Ceva comunicatii de date sigur au , sunt companii aeriene care ofera net la bord, dar probabil e din satelit ca au oferta si la zboruri transatlantice.
La zborurile cele mai business sa zic se ofera si net si telefonie la bord, dar din satelit si cu roaming foarte scump, si zic ca fiind statie de baza pe avion puterea de emisie a mobilelor e mult mai mica si astfel nu bruiaza aparatura de zbor.
Scris: Vin Ian 18, 2013 5:53 am
Supercelula
Referitor la puterea de emisie, zicea careva ca in tarile vestice au piloanele de telefonie mobila puteri de emisie mai mici decat la noi . Ce-i drept, aici mi se descarca telefonul in 2 zile chiar daca nu-l folosesc, si in Ro imi tinea si 5 zile daca-l lasam in pace. Din punctul asta de vedere, un zbor ar omori bateria, si semnal slab si mai trebuie si sa schimbe pilonii tot timpul.
-7° aici. Pe cand sa plec si eu si-a gasit frigul sa vina. O sa fie misto in Ro, temperaturi sub -10 dupa ce 3 saptamani abia am stiut ce-i aia temperatura negativa.
Tocmai la ei care nu au cutremure fac asa incat sa tina acumulatorii de back-up cel mai mult la statiile de baza, pe cand noi cu Vrancea care ne poate taia curentul ii omoram de tot.
Sau nu avem deloc, ca la Cosmote Bumbesti-Jiu si Cosmote Susani-Valcea. Anyway, la 112 poti suna chiar daca operatorul la care esti abonat a picat, daca macar unul din ceilalti are semnal apelul se initiaza. Dar putini ar incerca sa sune chiar daca pe ecran este un mare blank.
Membru din: Vin Dec 05, 2008 1:00 pm Mesaje: 37869 Localitate: Bistrita
stef scrie:
Cineva spunea ca a vazut cum i-au luat unuia telefonul intr-un zbor Wizz dupa ce l-au prins vorbind la telefon, deci e cam serioasa treaba.
Regulile sunt reguli. Iar daca refuzi sa predai telefonul cand ti se cere, insotitoarea/insotitorul de zbor are dreptul de a chema Politia la aterizare.
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori
Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum