In aceste ierni prafuite pana si un ciclon cu ploaie poate fi aur. Ideea e sa nu exagereze cu soarele si cu seceta. Vara suntem obisnuiti si chiar consideram normale si utile perioade mai lungi de caldura cu cer senin, doar asa putem sa ne balacim si sa facem plaja cine doreste. Insa daca iarna nu e dinamism, nu e vreme schimbatoare, este urat de tot.
Bun ciclonul de azi, mai ales ca a fost un test perfect pentru statiile mele meteo. Tot omul din Mioveni, cea mai darnica persoana ever, care a mai dat camere video si prize inteligente contra transporturilor mele de lampi, a venit de Revelion cu Bresser pe Tuya Smart. Ca tot voiam eu sa masor cumva pluviometric aici in curte, vara fiind diferente enervante cu ANM Strehareti.
Statiile mele pot fi vazute de Logatu (Mioveni) si supercell (Bumbesti Jiu).
Si am dovedit ca statia aparuta pe Wunderground este praf la toate, termic, vant, precipitatii. Primaverii nu e o zona prea departe de mine si oricum la stratiforme mocanesti nu se aplica diferentele in acelasi oras. Vara da. Initial nu doream statie Tuya la Slatina pentru ca exista LPS.
Statia de acasa e pusa pe teava de gaze, teava de scandal iarna din cauza pretului tot mai mare la GN, la spatele casei, unde nu are insolatie dar are vant si precipitatii propice, e pusa unde observ eu mereu cel mai bine vantul, mai ales cel de est, cel care ma intereseaza. Pozitia consolei respecta perfect punctele cardinale.
La Miesti e pe gard metalic, in curte, sub cer 100% liber. Dar un pic deviat de la punctele cardinale.
Omul din Mioveni detine din vara una pe wunderground, in curtea defunctului sau bunic matern. LPS Primaverii Slatina sigur e pe balconul unui bloc care blocheaza total vantul de est si se supraincalzeste la soare.