forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Mai 31, 2026 2:49 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16712 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 855, 856, 857, 858, 859, 860, 861 ... 1115  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Mar Ian 10, 2023 11:25 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Valul de caldura de saptamana viitoare apare din ce in ce mai important in prognoze. Sunt sanse reale sa se mai depaseasca un set masiv de recorduri de maxima.
Apare insa in prognoza si posibilitatea aparitiei unor ploi cu caracter de aversa, ce vor putea fi insotite si de descarcari electrice, odata cu valul canicular de saptamana viitoare, ca doar suntem in mijlocul iernii.
ECMWF mai vine cu posibilitatea dezvoltarii unui blocaj in urma unui ciclon care ar avansa de pe Atlantic pe continent, dar este vorba despre finalul intervalului de prognoza, deci nimic sigur cum se va continua, daca se va realiza.

Sus

MesajScris: Mar Ian 10, 2023 12:55 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Deci vremea poate sa fie calda, sau poate sa fie rece. Ne-ai spart cu prognoza asta.

Sus

MesajScris: Mar Ian 10, 2023 8:37 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

GFS ne arunca iar spre final de prognoza in bratele bestiei siberiene (dupa 26 Ianuarie). Eu apreciez acest model. Macar teoretic ne aduce iarna, la cate o rulare....

Ultima oară modificat de WinterIsComing2021 pe Mar Ian 10, 2023 9:59 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Mar Ian 10, 2023 9:10 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Și Accuweather are un interval 21 Ianuarie-15 Februarie cu multe ninsori și temperaturi normale de iarna. Poate se va schimba și la noi ceva. NAO pare ca devine neutru poate ușor negativ in ultima decada a lunii Ianuarie. O șansa buna de iarna a fost in decembrie in prima sa parte cu NAO negativ și AO puternic negativ, dar au profitat doar cei din Vestul Europei.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sus

MesajScris: Mar Ian 10, 2023 11:07 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cine stie...

Fişiere ataşate:
gfsnh-10-384.png
gfsnh-10-384.png [ 72.15 KiB | Vizualizat de 956 ori ]
Sus

MesajScris: Mar Ian 10, 2023 11:15 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Talpa rusească…Imagine

Sus

MesajScris: Mie Ian 11, 2023 12:24 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Si ECMWF are un gugustiuc in prognoza de control dupa finalul prognozei operationale, insa prognoza operationala a ECMWF da de pamant cu toate recordurile de maxima absoluta din luna ianuarie prin sudul tarii.
Deci e clar ca saptamana viitoare vom avea caldura mare de tot, apoi ramane de vazut ce schimbari se vor mai produce.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 11, 2023 3:14 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

In aceste ierni prafuite pana si un ciclon cu ploaie poate fi aur. Ideea e sa nu exagereze cu soarele si cu seceta. Vara suntem obisnuiti si chiar consideram normale si utile perioade mai lungi de caldura cu cer senin, doar asa putem sa ne balacim si sa facem plaja cine doreste. Insa daca iarna nu e dinamism, nu e vreme schimbatoare, este urat de tot.

Bun ciclonul de azi, mai ales ca a fost un test perfect pentru statiile mele meteo. Tot omul din Mioveni, cea mai darnica persoana ever, care a mai dat camere video si prize inteligente contra transporturilor mele de lampi, a venit de Revelion cu Bresser pe Tuya Smart. Ca tot voiam eu sa masor cumva pluviometric aici in curte, vara fiind diferente enervante cu ANM Strehareti.

Statiile mele pot fi vazute de Logatu (Mioveni) si supercell (Bumbesti Jiu).

Si am dovedit ca statia aparuta pe Wunderground este praf la toate, termic, vant, precipitatii. Primaverii nu e o zona prea departe de mine si oricum la stratiforme mocanesti nu se aplica diferentele in acelasi oras. Vara da. Initial nu doream statie Tuya la Slatina pentru ca exista LPS. :lol:

Statia de acasa e pusa pe teava de gaze, teava de scandal iarna din cauza pretului tot mai mare la GN, la spatele casei, unde nu are insolatie dar are vant si precipitatii propice, e pusa unde observ eu mereu cel mai bine vantul, mai ales cel de est, cel care ma intereseaza. Pozitia consolei respecta perfect punctele cardinale.

La Miesti e pe gard metalic, in curte, sub cer 100% liber. Dar un pic deviat de la punctele cardinale.

Omul din Mioveni detine din vara una pe wunderground, in curtea defunctului sau bunic matern. LPS Primaverii Slatina sigur e pe balconul unui bloc care blocheaza total vantul de est si se supraincalzeste la soare.

Sus

MesajScris: Mie Ian 11, 2023 10:30 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Neaceasca, nu mai fi dezamagit. La Nina s-a frant. Am citit de dimineata un articol ca in sfarsit, dupa ani de zile, El Nino incepe sa se dezvolte si o face in stil mare.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 11, 2023 4:05 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Prea mult a persistat. Si tot a influentat sigur sigur persistenta prosteasca a acelorasi pattern-uri de circulatie din zona Europei, care in fiecare sezon s-au activat like clock work.

Mi-e greu sa cred ca vreunii din tartori nu a influentat cumva persistenta La Nina.

In Europa, cica statia de la Duga prin care se puteau activa mega zapezi la noi este fier vechi, dar Tromso din Norvegia este live and kicking.

Sus

MesajScris: Mie Ian 11, 2023 7:08 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Se activa pe dracu, Neaceasca...Inainte sa existe Duga cine activa zapezile care ingropau Europa? Reptilienii?

Sus

MesajScris: Joi Ian 12, 2023 2:01 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

HMM...Cica ar fi semnale care sa anunte o a doua jumatate a iernii asemanatoare cu cea din 2012 cu cateva rabufniri violente ale bestiei din Est, cu tot tacamul..viscol, ger, nameti...Si asta cu toate ca niciun model meteorologic nu vede asa ceva in viitor.

Sus

MesajScris: Joi Ian 12, 2023 8:34 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

WinterIsComing2021 scrie:
HMM...Cica ar fi semnale care sa anunte o a doua jumatate a iernii asemanatoare cu cea din 2012 cu cateva rabufniri violente ale bestiei din Est, cu tot tacamul..viscol, ger, nameti...Si asta cu toate ca niciun model meteorologic nu vede asa ceva in viitor.
Asta cam înseamnă adio vortex. Posibil ca Februarie sa fie o luna de iarna veritabila.Imagine

Sus

MesajScris: Joi Ian 12, 2023 11:45 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ansamblul GFS se duce in cap pe Bucuresti dupa 24 ianuarie.

Imagine

Sus

MesajScris: Joi Ian 12, 2023 11:54 am 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Deocamdata ceea ce este sigur este doar valul canicular de saptamana viitoare, care va conduce la doborarea unui nou set masiv de recorduri de maxima absoluta.
Inclusiv la Baneasa se va dobori recordul de maxima stabilit luna aceasta si se poate intampla in 2 zile consecutive. Si s-ar putea sa se doboare si la celelalte 2 statii din Bucuresti.
Dupa aia ECMWF are si el o situatie de viscol spre finalul intervalului de prognoza, dar acolo se poate schimba, nu mai e sigur.
Probabil ca viscolul nu se va realiza, insa se poate forma un anticiclon care sa aduca niste temperaturi mai coborate in tara noastra.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16712 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 855, 856, 857, 858, 859, 860, 861 ... 1115  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]